Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A prepper célra vásárolt...

A prepper célra vásárolt tartós élelmiszereket hol érdemes tárolni?

Figyelt kérdés
Általában mindig 1-2 darabbal több konzervet vásárolok a bevásárláskor, hogy félretegyem prepper célra (SHTF [link] ) Eddig a spejzban tároltam, de hétvégén, amikor ugye nem nagyon van már mit enni, sajnos, mindig elfogyasztom őket, így nem nagyon gyarapszik a készlet, lényegében csak a kevésbé finom konzervekből marad egy néhány. Mi a teendő? Kevésbé finom konzerveket halmozzak föl - lencsefőzelék -, vagy tegyem olyan helyre ahonnan nem fogyasztom el egykönnyen (pl szekrény teteje -- Sajnos az édességek eddig még a szekrény tetejéről is maradéktalanul eltünedeztek, valahogy úgy, mint a kolbász a füstölőrúdról a Bakterház c. filmben -, esetleg padlás, zárható szekrény, stb)?

2020. jan. 16. 15:41
 1/9 anonim ***** válasza:
66%
2020. jan. 16. 15:47
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

A bunkerépítéssel hogy állsz? :-DD

[link]

2020. jan. 16. 15:48
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Prepperként az agyadban tegyél rendet!

Van prepper, aki ha felírnak neki gyógyszert (amerikában gyakran pl. fájdalomcsillapítót) kiváltja, de nem veszi be, mert milyen jó lesz ha SHTF, és akkor lesz egy levéllel több aszpirinje.

Ha te azt nem állod meg, hogy a spájzból ne vedd ki a konzervet, akkor mi lesz, ha tényleg SHTF?

2020. jan. 16. 15:53
 4/9 A kérdező kommentje:
hát nem tudom, mert én belebetekszem, ha nem kapom meg a csokimat :9
2020. jan. 16. 16:55
 5/9 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm a linket, erről az jutott eszembe, hogy SHTF idején bízzál Istenben, és tartsd szárazon a szárazbabot!
2020. jan. 16. 18:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha megeszed az úgy nem "prepper" dolog. Ha nincs elég étel akkor több konzervet kell venned, vagy ha van elég de mégis megeszed, akkor az önmegtartóztatás a válasz.

A konzerv elvileg elvan bárhol, zacskós a rizst, grízt, lencsét, babot és egyéb dolgokat viszont jó száraz, hűvös helyen tartani.

Az nem megoldás ha alig veszel valamit és szándékosan olyat veszel amit utálsz. Persze, akkor megmarad, de annak semmi értelme.

Kis félretett étel-készleted meg csak akkor lesz ha nem eszed meg unalmadban.

Én vettem most vagy 400 konzervet, de meg van adva hogy naponta csak fejenként 1-et eszünk, így lesz elég egész télre. Meg persze amellett vannak más dolgok is itthon, tartós élelmiszerek, adalékok, úgyhogy nem kell boltba mennünk.

2020. jan. 17. 04:02
 7/9 A kérdező kommentje:
400 konzerv??? az már egy páncélos hadosztály
2020. jan. 17. 08:06
 8/9 anonim válasza:
76%

400 konzerv? Mivel vitted haza? Utánfutóval?!

Kérdező: Ajánlom csinálj egy külön polcot otthon ahova csak ilyen dolgokat pakolsz és többet vegyél.

Pl. szereted az ananászt és akarsz egyet félretenni. Akkor vegyél 3 ananászkonzervet. 1-et tegyél félre, kettőt pedig oda ahol a mindennapi kaját tartod. Így ha megkívánod az egyiket elveszed onnan, de látod hogy már csak egy darab van, így felkerül a bevásárólistára, viszont az az 1 darab még mindig ott lesz ha a bevásárlásig megkívánnád újra. Így a harmadik amit félretettél nem fogy el.

2021. febr. 1. 21:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Apránként hoztam haza, meg van hogy rendelek nagy tételben és kihozzák. Csak jó leárazásokat kell kifogni. :)
2022. ápr. 24. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!