Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A szüreti felvonulás milyen?...

A szüreti felvonulás milyen? Miket csinálnak ott az emberek?

Figyelt kérdés

Meg sose voltam és érdekel. Nagyvárosi lány vagyok nem faluban nőttem fel így nem tudom hogy milyen. Lajosmizsén szokott lenni ilyen azt tudom.

Van itt valaki aki lajosmizsei tudna nekem erről mesélni? 16/l

2020. jan. 1. 20:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Általában van egy felvonulás. Azon kívül kirakodóvásár, óriáshinták, koncertek.
2020. jan. 1. 20:23
 2/3 anonim ***** válasza:

A felvonulók felvonulnak, a nézők meg nézelődnek, ennyi. :)

Hogy a felvonulók hogyan vonulnak, hát írd be a gugliba vagy a Youtube-on, hogy "szüreti felvonulás".

A felvonuláshoz kapcsolódóan van kirakodóvásár, előző este vagy aznap este koncert, van, ahol főzőverseny vagy este néptáncbemutató (verseny), kiállítások, meg hol mit találnak ki a szervezők. Ja, és bort iszik mindenki, aztán meg rókáznak, ez fontos programpont.

2020. jan. 3. 18:43
 3/3 Dongaben ***** válasza:

Nálunk így:

Népviseletbe öltözött ifjak, és idősebbek végigvomulnak a település összes utcáján több szekérrel, amin bor, és pogácsa van. Meg egy zenekar...:) Ezeket kínálgatják, miközben énekelnek, táncolnak. Bevonják a nézelődőket is. Jó buli, évente egyszer mindenkinek.

2020. jan. 5. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!