Van itt olyan aki tanult orgonán játszani?
Mik a követelmények?
Hol lehet megtanulni?
Mennyire nehéz?
Hogyan kezdjem el a tanulást?
És mennyire drága?
Elöre is köszönöm a válaszokat!
Zeneiskolában lehet, csak felnőttként többe kerül, mint gyerekként, iskola mellett.
Biztos kottaolvasás és zongoratudás az alap. Nehéznek a manuál és pedáljáték összehozása elég nehéz. Vannak még az olyan finomságok, mint a megfelelő lábtartás elsajátítása, stb.
Biztos konzis szintű zongoratudásra alapozva is legalább 2-3 év, mire elmondhatod, hogy már tudsz valamennyire orgonálni.
Gyakorlási lehetőség nélkül nem érdemes belevágni.
Megfontolandó a magántanárhoz járás is, drágább, de talán hatékonyabb.
lefeljtettem a tandíjakat:
Ha már dolgozó ember vagy, a legalját nézd:
Egy magántanár alkalmanként legalább 3-5000 Ft.
Ha komolyan gondolod, megéri beszerezni otthonra valami digitális hangszert, két manuál+pedálos használtan már akár párszázezerből megúszható.
Köszönöm a válaszát!
Ön tanult orgonázni vagy profi szinten űzte?
Tegeződjünk már, ha lehetséges. Az internetes fórumokban így szokás, a tiszteletet így is meg lehet adni.
Gyerekkoromban zongoráztam 8 évet, tanultam szolfézst, összhangzattant. Biztos kottaolvasásom, és meglehetősen jó hallásom volt. Egy-másfélévtizeddel később kívántam meg, hogy de jó lenne orgonálni. Előtte is rendszeresen járogattam orgonakoncertekre, ismertem pár orgonaművészt, olykor lapozhattam a koncerteken.
És egyszer belevágtam, fél év után feladtam, munka mellett nem maradt elég energia és idő a gyakorlásra, nem nagyon tudtam haladni az anyagban. Megegyeztünk a tanárral, hogy ami nem megy, azt ne erőltessük. Nem a tanáron múlt, ma már a Zeneakadémián tanít. Kezdőként egy zeneakadémistát is segíthetsz anyagilag, cserébe olcsóbb lesz mint egy rendes tanár, és pár évig ő is tud neked egy csomó dolgot tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!