Hogyan kell olajfestékkel festeni?
Művészellátóban lehet kapni kifejezetten olajfestékhez szánt oldószert, de a sima étolaj is megteszi. Elég drága a festék, szóval én elég sokkal szoktam elkeverni, így rengeteg ideig nem kell újat vennem.
Az ecsettel festésről annyit, hogy nem lehet mindig pontosan árnyékolni, stb, ilyenkor olajba mártogatott zsebkendővel/ronggyal tudsz javítani a vonalakon, hogy ne legyenek annyira erőteljesek.
Miután végeztetek, tekerjétek vissza a kupakokat, nehogy beszáradjon a festék, az ecseteket olajjal lehet kimosni, azt pedig mosogatószeres vízzel.
Persze én nem vagyok profi, csak hobbiból festegetek itthon, szóval biztos lesz olyan, aki értelmesebb tippeket ad :D
Ha olajat használsz (pláne étolajat), csak elnehezíted a festéket, nagyon lassan fog megszáradni, lehet, hogy ráncos lesz a felület, és besárgul. Inkább a művészellátóban vegyél "festőszer" nevű folyadékot, vagy művész terpentint. Utóbbi hígabbá, előbbi tartósabbá és fényesebbé teszi a festéket.
Az ecseteket közönséges szappannal lehet a legkönnyebben tisztára mosni, de csak amíg friss rajtuk a festék. Ha már beszáradtak, akkor ecsetmosó folyadékkal lehet megmosni őket.
Egyébként évekig tart megtanulni a technikát, ez az egyik legnehezebb. Jobban járnátok az akrillal, sokkal könnyebb használni.
Én akrillal festek leginkább, de próbálok olajjal is. Jobban is szeretem, mint az akrilt, de nagyon lassan szárad. Valamit elrontok és 1 hétig várok, hogy ráfesthessek.
Ezért maradok az akrilnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!