Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Szerintetek jó író Márai?...

Szerintetek jó író Márai? Melyik könvét ajánlanátok?

Figyelt kérdés
2019. máj. 1. 14:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az igazi, A gyertyák csonkig égnek. Szerintem jó, érdemes olvasni.
2019. máj. 1. 15:18
 2/6 anonim ***** válasza:
86%
Csak a gyertyásat olvastam, mert a legjobb könyvek között volt egy listán, és talán emiatt is, de többet vártam tőle. Nem éreztem egyedinek, gyakran belefeledkezett a részletekbe. Szerkezetileg rendben volt, jól felépített, de túlhúzott. Ha ez a legjobb amit írt... nem tudom mi mást olvasnék még tőle.
2019. máj. 1. 16:21
 3/6 lilla64 ***** válasza:
100%

A GYERTYÁK CSONKIG ÉGNEK.

Én ezt az egyet olvastam tőle,de nekem tetszett

2019. máj. 1. 17:10
 4/6 anonim válasza:
100%
Ha nagyobb lélegzetűbe is belevágsz, akkor az Egy polgár vallomásai. Ez ugyan önéletrajz, az író korai éveiről szól, de regénybek is beillő, döbbenetesen őszinte korrajz.
2019. máj. 2. 07:32
 5/6 anonim válasza:
100%
A kassai polgárok is nagyon jó könyve, olvastam és ajánlom!
2019. máj. 6. 10:03
 6/6 anonim válasza:
100%

Nekem:

Szeress ​egészen mellékesen és szelíden...

A kötet válogatójának, szerkesztőjének szándéka az volt, hogy igazi Márai breviáriumot állítson össze. Az alapanyag gazdag: Márai Sándor teljes irodalmi termése. Regényeiből, aforizmáiból azokat a gondolatokat tartalmazza a könyv, amelyek szeretetről, szerelemről, barátságról és az élet szépségének megtalálásáról elmélkednek. Ha naponta csak egyetlen eszmefuttatását is elolvassuk, már mélyebb gondolatisággal éljük meg az életünket, eltűnődünk saját és mások érzelmi állapotán – és talán megértőbbek leszünk a világgal. A sztoikus gondolkodó Márai azt a bölcsességet tanítja, amit manapság a keleti tanítások sugallnak nekünk: az, hogy szép érzelmekkel teli életet élhessünk, sokszor önmérséklet és korlátozás kérdése. A könyv kiállításában is nemes lesz, elegáns ajándék finom ornamentikával, bőrutánzatú kötésben. A mellékelt CD-n az eddig megjelent naplókból olvas fel részleteket Bács Ferenc.

2019. máj. 7. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!