Hogy kell festő?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 13. 15:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A rajztanárom művészeti egyetemet is elvégezte, gyönyörűen fest. Rengeteg kiállítást szervezett magának, iszonyat sok pénzébe került, de nem tudott eladni egyet sem.

Meg egyáltalán milyen kép kell az embereknek?

Fröccsentett, ronggyal csapkodott absztrakt képet én is tudok csinálni tanulás nélkül.

Ha meg olyat készítesz mint Rembrandt, akkor most rámondják, hogy giccs vagy azt hogy itt a fényképezőm én is tudok ilyet csinálni 2 perc alatt.

Ha meg olyan képet festesz mint Van Gogh, akkor rámondják, hogy tehetségtelen vagy, mint neki amikor élt. Nézd meg életrajzfilmjét, nagyon lehangoló, főleg amikor pl. kiszekálják a kis pisis 8 évesek ;) Ilyenkor viszont halálod után leszel sikeres ;)

2019. ápr. 18. 09:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Ez így van.

Manapság az embereknek nincs se igényük, se pénzük nincs arra, hogy festményeket vásárolgassanak.

Úgy is a Pinterestről letöltött, A4-esre kinyomtatott Mona Lisa fogja díszíteni a nappalijukat.

A kreatív önkifejezés ma leginkább a social medián tudnám elképzelni, de ha nem alkotsz valami földöntúlian egyedit, vagy az alkotások hoz nem párosul egy nagyon színes egyéniség, akkor egyáltalán nem jövedelmező.

Anyám idejében legalább olyan nagy túljelentkezés volt a képzőművészetin, mint ma az orvosin vagy a színműn.

Nem is vették fel, pedig neki még protekciója is volt.

Egyáltalán nem éri meg ennyi államilag támogatott félév azért, hogy évekig csak próbálkozol bejutni, ha felvettek, az oktatók még a sz*rt is kiverik belőled, minden “hibába” belekötnek (aminek a fogalmát egy abszolút egyéni stílust és megközelítést igénylő szakmában nem is szabadna ismerni), - és cserébe 10 év múlva egy penészes falú albérletben nyomorogsz, és felkopik az állad.

Egyetemen (!) sokkal jobban megéri egy jövedelmezőbb szakot elvégezni, szabadidődben pedig fess, kreatívkodj! Mellette pedig annyi OKJ-t csinálhatsz, amennyi belefér.

2019. ápr. 18. 17:08
 13/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget festő vagyok mar majdnem és sokat gyakorolt. nemsokára már a képemet készítem. köszönöm
2019. júl. 6. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!