Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » József Attila hangját meg...

József Attila hangját meg lehet valahol hallgatni?

Figyelt kérdés

Ha jól láttam, volt itt már egy hasonló kérdés, de nem mostanában és hátha azóta valaki tud valamit ezzel kapcsolatban :D

[link]

Itt van egy hanganyag, de gondolom ez nem ő :(

2019. márc. 20. 19:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
tudtommal nem, de én is kíváncsi vagyok a válaszokra
2019. márc. 20. 20:27
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném. Akkoriban a hangrögzítés elég drága mulatság volt, és József Attila nem volt valami gazdag ember. Gondolom, a kiadók csak a nyomtatott kiadással foglalkoztak, audioarchivumra nem költöttek.

Szerintem se mozgókép, se hangfelvétel nincs és nem is volt róla.

2019. márc. 23. 22:08
 3/14 A kérdező kommentje:

Vissza-vissza kanyarodok néha ehhez a kérdéshez gondolatban és még mindig reménykedem benne, hogy lesz valami fejlemény.

Olvastam a tényeket, hogy József Attila 4-szer is szerepelt rádió adásokban, volt ahol neki címzett levél is szólt valamiféle rögzített anyagról, feltételezhetően hanganyagról.

Illetve, nem jártam még a balatonszárszói emlékházban, de olyan pletykákat is olvastam, hogy ott meg lehet őt hallgatni. Nyilván tudom, hogy más helyeken is napvilágot láttak volna a felvételek, ha igaz lenne... De biztos nincs ott semmi töredék?😂 Járt innen ott valaki? Ha bárki bármi kis kiegészítő információt tud, írjon ide, vagy privátot kérem 🥺

2020. nov. 18. 22:30
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
ne privátot kérj inkább, legyen nyilvános bárkinek ha van valami, és idetéved
2020. nov. 18. 22:39
 5/14 A kérdező kommentje:
4-es: Jogos, teljesen jogos.😁 Összecsaptam azt az utolsó mondatot. Arra gondoltam, ha valakinek valami olyan sztorija van, hogy kényelmesebb neki privátot dobni, ott is várom a visszajelzést. De egyértelműen jobban össze tudnánk rakni egy képet többen, közösen.
2020. nov. 18. 22:48
 6/14 A kérdező kommentje:

"Hányszor szerepelt József Attila a Magyar Rádióban? - tette föl a kérdést Wacha Imre 1969-ben az Irodalomtörténeti Közleményekben."

[link] [link]

1969 óta nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán valaki komolyabban elővette volna a témát.😔

2020. nov. 18. 22:58
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

ja ezek nem találhastóak...

de mármelyik másikról is készülhetett...

kossuthról van...

2020. dec. 23. 12:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha szerepelt is talán a rádióban, nem hinném, hogy arról hangfelvétel készült volna, akkoriban ez nem volt jellemző szerintem.
2020. dec. 23. 12:32
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezen már én is gondolkoztam és kerestem is de sajnos nem találtam semmit viszont a you tube-on vannak fent videók amikben a kortársai beszélnek róla ha valakit esetleg érdekelne :D
2021. ápr. 20. 22:39
 10/14 anonim ***** válasza:
9. muti
2021. ápr. 21. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!