Szerintetek van tehetségem a versíráshoz?
Régóta írogatok és szeretném a véleményeteket kikérni. Jó, nem jó? Milyen érzést vált ki belőletek ha egyáltalán kivált és úgy összességében mit gondoltok róla?
Kék árnyék
Néma kék árnyékom alattam mosolyog,
Keserű nyelvemről a hallgatás lecsorog.
Nincsen itt semmi a világnak peremén,
Bezártak az elmémbe Önmagam és Én.
Ólomkövek szikráznak a Hold fátyola mögött,
A Szél most az Éjszakával barátságot kötött.
Talán vérszerződést amit majd holnapra,
Moslékként önt ki a Nappal a tópartra.
Nem ír a toll, és már elfáradtam karcolni
A karomba a szót és folyton harcolni,
Millió démonnal, kik a húsomból esznek.
Elfáradam, az sem számít hogyha vesztek.
Van tehetséged.
Gyönyörűen fejezted ki a gondolataidat, vagy inkább érzelmeidet; ehhez is tehetség kell!
Maga a vers, mint vers megállja a helyét, itt-ott kicsit suta, tartalmaz pár kínrímet, de hát a kínrím is rím, őt is szeretjük, de csak akkor, ha nincsenek túl sokan, mert akkor egy kicsit irritante.:-)
Ezen kívül még - mint ahogyan azt az előttem szólók is említették - a szimmetriájára, és a ritmusára is figyelj, ha elkezdtél írni egyféleképpen, azt az irányt kövesd végig. El lehet hagyni például néhány névelőt; vagy "s" helyett "és"-t írni, vagy éppen fordítva; s számtalan trükkel tudod még egyenlő szótagszámúvá tenni a sorokat - amiknek szavai e versed esetében annyira elvarázsoltak, hogy első olvasásra nem is tudtam másra, ilyen részletekre figyelni, mint amiket most írok le Neked; csakis A Versre.
A gondolatokat, főleg az ilyen értékes gondolatokat, mint a tieid, le kell írni. Úgy, ahogy vannak.
De ahhoz, hogy ezeket beletedd egy versbe, át kell alakítani, csiszolni, hogy az tökéletesen beleilleszkedjen a kompozícióba.
Remélem, tudtam segíteni az észrevételeimmel, és ha kell még valami (mármint ezzel, vagy unblock irodalommal kapcsolatban), csak írj. Már... a szó hagyományos értelmében.:))
Gyönyörű lett a versed! Csiszolatlan gyémánt.:)
Szia,
Három dolog:
1. Nagyon szépen fejezed ki, amit ki kell, ez az alapja egy jó költőnek.
2. Én a te helyedben egy-két kortárs költőnek/ írónak küldeném el a szövegeimet, mert ők értenek igazán hozzá, én is ezt tettem régebben.
3. Azt előre meg tudom jósolni, hogy abba bele fognak kötni, vagy meg fogják említeni, hogy a versforma már elavult. Ebben a formában már nem nagyon szoktak írni, inkább új oldalakat keresgélnek a kortárs költők. Velem is ez volt a probléma, meg az emberek 99%val amikor elkezdenek írni, mert amikor az ember a "vers"re gondol, azonnal egy ilyen tipikus versszakokra bontott megszokott régiesebb forma jut eszébe. De ezt ma már sem a kiadók, sem az olvasók nem eszik annyira. (de mindig vannak kivételek!)
Összeségében szép vers, sok sikert a továbbiakban :)
Hát azért ne akard megváltani vele a világot, kicsit tini depi hangulata van.
Nekem nem jött be bocsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!