Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hogy kell lezárni egy 7...

Hogy kell lezárni egy 7 gyöngy széles gyöngyszövéssel készült karkötőt?

Figyelt kérdés
Bőrvarró cérnára fűztem, és ott tartok, hogy a szövőkereten van kifeszítve az elkészült karkötő. Hogyan tehetem rá biztonságosan a kapcsokat? Vagy van ennek egy másik technikája, eszköze?
2010. júl. 2. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi anno általános iskolában szőttünk gyöngyöt és akkor a maradék fonalat befontuk.
2010. júl. 2. 20:02
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Addig okés is, de utána a kapcsot nem tudom esztétikusan rácsatolni. Mindig egy nagy bunkó lesz ott, az meg nem túl szép :(
2010. júl. 2. 21:30
 3/7 anonim ***** válasza:

Tudnál linkelni képet a kapocsról? Van egy ötletem, amivel azt hiszem jobb lenne, de ahhoz látnom kéne a kapcsot. :)

Első voltam.

2010. júl. 2. 22:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Mondjuk egy ilyen kapocsnál:

[link] Az egyik vége ilyen, a másik meg ugye egy sima kis karika. Ezért is nehéz a rögzítés.

2010. júl. 2. 22:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Aha, ilyesmire gondoltam. A karikán is van kis karika?

Ha igen, akkor úgy csinálnám, hogy elkezdeném fonni. A végénél rátenném a kapcsot (a kis karikát) az egyik szálra és ha van fölösleg, levágnám, egy kicsit hagynék rá (max 2-3 mm). A végét átlátszó körömlakkba mártanám, hagynám megszáradni. :)

2010. júl. 2. 23:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Na ez a körömlakk jó megoldás lehet, kipróbálom majd, köszi a tippet! :))
2010. júl. 2. 23:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Háát kicsit megkésve írok... használj csomórejtőt, nekem nagyon bejön és tetszik is: www.google.com/m/search?client=ms-opera-mini&channel=new&sa=2&q=csom%C3%B3rejt%C5%91&site=images (remélem jó a link) :)
2011. nov. 2. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!