Szerintetek milyen címet adjak ennek a versnek? Illetve mennyire lett jó?
Furcsa.
Hagynám hogy vezess
Tudva
Te nem szeretsz.
Csak a sötétbe vezetnél,
Otthagynál és nevetnél,
Talán el is felednél.
Nem törődsz,nem törődnél.
Szemembe könnyek szöknének,
Fájna,belülről törnél meg.
Sírnék aztán hallgatnék
Kínok között meghalnék
Szépen,lassan ölnél meg
Míg az idő és a környezet
Folytonosan változna
Én csak lennék:elátkozva.
Hiányod is pont ezt tenné.
Hiába ha te szeretnél;
Ha egyszer csak úgy elmennél
Én mellőlem eltünnél,
Mint egy fecske,mint egy álom
Ami nek jön vissza jövő nyáron
Vagy mint idő:folynál szét
Akkor se lenne másképp.
Viszont itt vagy.
Szívemnek színt ad.
Akárhogy bántol,
Lelkem túl bátor.
Reményteli.
Ezért nem tudlak felejteni.
Nekem tetszik.
Milyen érzést vált ki belőled? Milyen az idő odakint? Milyen napszak van? A cím lehet bármi ezek közül. Lehet az a címe h Magány, Remény, Éjjel, Reggel, Gondolat, bármi.
Nekem nagyon tetszik. A lényeget próbálom kiragadni belőle, tehát a múzsa VAN! Lehetne ezért az a címe is, hogy "Itt vagy". Mert ez a lényeg végül. Viszont a versben van félelem is az elvesztéstől, ezért lehetne az is a címe, hogy "Félelem". Lehetne a legegyszerűbb megoldás is, hogy "Furcsa".
A vers egyszerűen fantasztikus, megfogott, és csak gratulálni tudok. Nem szokásom, de elolvastam háromszor is. Lehetne esetleg még a cím "Merengés", de azt hiszem ilyen már van.
Ha nekem nincs ötletem a verseim címéhez (általában van) akkor vagy az első vagy az utolsó sort adnám címnek.
Szerintem a "Furcsa" nem lenne rossz, de így végigolvasás után a "Nem tudlak felejteni" jobban passzolna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!