Michael Jackson vagy David Bowie?
"Bowienak nem volt jó hangja. Amiről te beszél az azt takarja, hogy mindenkit meg lehet tanítani kezelni a hangját, de ettől még nincs jó hangja alapesetben"
Ez azért így nem igaz. És részben már megint ízlés kérdése. Kinek mi a jó hang? Ha nekem az a jó hang, hogy érdekes, karakteres, egyedi, bariton, jól használja, és mindig meg tud lepni vele, akkor ígyis-úgyis, azt fogom mondani, hogy k**va jó hangja van. És amit mondok, nem lesz helytelen, vagy hamis. Egy hang attól lesz gyenge, hogy csúszkál, erőtlen, és jellegtelen. Az utolsó háromból Bowiera egyik sem igaz. Én személy szerint, nem vagyok oda meg vissza Jackoért (semmi bajom vele, sőt, bírom, csak nincs a kedvenceim közt), mégsem mondom azt, hogy nincs jó hangja, mert nem lenne igaz. Aki Bowiera ezt mondja, az vagy süket, vagy nagyon okos akar lenni, de nem tudja, mit beszél, vagy csak két és fél számot hallott tőle, vagy csak szimplán nem jön be a karaktere, de az utolsó már megint csak egy egyeni vélemény, nem tény.
Félreértés ne essék, egy árva szóval sem mondtam, hogy hobb hangja volt, mint Michael Jackasonak. Mindössze az "gyenge hang" jelzőt tartom teátrális túlzásnak.
Sosem értékeltem a "nyers, istenadta hangot". Addig nem érdekel semmilyen hang, amíg elő nem tudja adni magát úgy az illető, hogy az megfogjon engem. Szóval a kérdésre a válasz, így is Bowie. Persze Jackson is hatalmas legenda volt, de Bowie sokkal jobban hatott a zenére, elképesztőbb lénye, és karaktere volt, a hang meg mindkettőjüknél jó volt, csak nagyon más. Egymás dalait sosem tudták volt olyan jól elénekelni, mint a másik. Sőt, meg sem tudták volna közelíteni. Na akkor kinek van jó hangja? Kinek nincs jó hangja? Nem mindegy, hogy mihez.
Összevetve: Bowie egy géniusz volt, Jackson meg egy nagyon ügyes, és energikus előadóművész.
Kedves kérdező!
Az ilyen kérdéseket nem lehet megválaszolni, mivel ezek teljesen szubjektiv dolgok, erről csak véleményt lehet alkotni személyes preferenciák alapján.
A két előadó teljesen más műfajban utazott.
A hangot nem lehet megmondani hogy kinek volt jobb, csak véleményt lehet mondani.
Tehetség az egyértelműen Michael vezet, ő 5 éves kora óta ezt csinálta minden nap illetve erre nevelték, erre született.
A stílus az egyetlen amit ki lehet jelenteni hogy Michael volt jobb és ezt gondolom senki nem is kérdőjelezi meg, ő egy teljesen úgy stílust alkotott. Új táncstílust, új öltözködési stílust. Elérte hogy egy világ tekintsen rá egy istenségként mivel ő teljesen egyedi volt még csak hozzá hasonlító embert sem lehetett mondani az egész világon.
Felesleges a két előadót összehasonlítani mert mindketten zseniálisak voltak abban amit csináltak.
Hát igen...
Ez egy elég bonyolult kérdés, hiszen mindkettő alkotott saját stílust, mind zenében, mind öltözködésben, mind táncban, (mondjuk Jackson jobban táncolt), szóval nem lehet a kettőt össze hasonlítani.
(Mondjuk Jackson tényleg páratlan volt a maga nemében, Bowies is az, de nem volt meg benne az ami Michaelben)
Tehát egyformán jók
(Ha nagyon kellene választanom, talán talán Jackson)
MJforever🧡🧡🧡
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!