Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Ha csak a tehetséget nézzük,...

Ha csak a tehetséget nézzük, nem a történelmi szerepet, Petőfi nem túlértékelt?

Figyelt kérdés
2018. nov. 16. 19:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Érdekes, én olvastam A hóhér kötelét, de megmondom őszintén, alig emlékszem rá. Az egyetemen kellett olvasni, és elég gyorsan elolvastam, nem volt mély olvasás valószínűleg. A János vitéz tényleg nagyon jó viszont.
2018. nov. 22. 18:20
 12/18 anonim válasza:
80%
Petőfi "Világosságot "c. verse még 100 év mulva is igaz lesz!
2018. nov. 23. 08:24
 13/18 anonim ***** válasza:
33%

Túlértékelt? Arra célzol hogy celeb?:))))

Egy nagyon jó költő, azok közé tartozik akik nem csak írni tudnak egy jó verset, de a mentalitásukat a hazafiságukat is beleviszik egy jó nagy adag dinamikával karöltve, úgy hogy könnyt fakaszt a hallgatóság szeméből. A Himnusz, a Szózat, és a Talpra magyar a mai napig a legkedvesebb költeményeim.

2018. nov. 23. 22:25
 14/18 A kérdező kommentje:
Nem, arra nem céloztam, hogy celeb, bár az tény, hogy az egyik első a magyarok közül, akinek megcsinált imidzse volt (pl. Vahot Imre találta ki, hogy igyon borverseket, legyen ilyen borozós csajozós valaki, nem is bírta igazából az alkoholt). De nem, nem erre gondolok, és ha erre gondolnék, se lenne baj, Oscar Wilde pl. ilyen volt, mégis jobb költőnek tartom. Egyszerűen nem látom benne a nagy tehetséget. A hazafisága igaz. De az szerintem nem a tehetséghez kapcsolódik.
2018. nov. 24. 13:41
 15/18 A kérdező kommentje:

*írjon borverseket

Bocsánat.

2018. nov. 24. 13:42
 16/18 anonim ***** válasza:
74%

"*írjon borverseket"

Bordalnak híjják magyarul.

2018. nov. 24. 14:06
 17/18 anonim ***** válasza:
Petőfi egy zseniális manager, aki képes volt jól eladni a “kardoskodó nagymagyar” imidzset. A versei sem amiatt olyan egyszerűek, illetve néhol banálisak, mert ne lett volna tehetséges, pusztán helyesen mérte fel a kereslet-kínálat viszonyát. :D
2020. jún. 20. 23:18
 18/18 A kérdező kommentje:
Hát igen.
2020. jún. 20. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!