Szerintem imádta őket, egészen addig, amíg nem lett szifliszes. Én személy szerintem nem kedvelem őt annyira, de hát már mindegy.
2018. okt. 2. 19:17
5/9 A kérdező kommentje:
Kedves hármas! Attól, hogy te leszarod, hogy mit gondolnak az emberek, engem még érdekelhetnek más emberek gondolatai, meglátásai a sajátomon kívül.
2018. okt. 2. 19:39
6/9 anonim válasza:
Nem volt nőgyűlölő. Az Elbocsátó szép üzenet miatt szokták beskatulyázni annak, csakhogy az baromira nem Ady nőkről alkotott véleményét tükrözi, legalábbis én sose tudtam úgy interpretálni.
2018. okt. 2. 20:05
7/9 anonim válasza:
Szerintem egyáltalan nem. Miert lett volna?! Persze egy szakításnál nem szépeket írt a nőnek, aki elhagyta.
De reménytelenül kereste a szerelmet. Nőkkel folytatott testi kapcsolatinak pedig nem epp szerencsés következménye lett.
2018. okt. 2. 20:59
8/9 anonim válasza:
Persze, hogy nőgyűlölő volt. De ki nem volt az abban a korban?
Ennek ellenére aki ért hozzá szakmailag, az nem tagadhatja le, hogy nagy költő volt, sok zseniális verset írt. Szét kell tudni választani a magánéletet és a művészetet. (Már amikor ez lehetséges. Nem mindig az.)
2018. okt. 2. 21:05
9/9 anonim válasza:
Nem hiszem, hisz Csinszkát feleségül vette. Meg egy csomó nője volt, az más hogy Lédával "marcangolták" egymást. Amúgy Ady egoista volt, nem nőgyűlölő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!