Magyarországon meg tud élni egy író/ költő? Nehéz érvényesülnie és bejutnia a "piacra"?
Figyelt kérdés
2010. jún. 21. 12:59
1/7 anonim válasza:
Igen és igen.
Kizárólag a költészetből szerintem kevesen élnek meg (ha van egyáltalán ilyen), prózaírásból is inkább csak a legsikeresebb szerzők, akik közül pedig némelyeknek az irodalmi értékét szokták olykor kétségbe vonni.
A piacra bejutni nehéz. Nem ismerem a dolgok pontos útját, de egyrészt nagyon jónak is kell lenni, másrészt biztosan nem fog megártani, ha "jókor vagy a jó helyen", vagy van ismerős, aki a hónod alá nyúljon.
2/7 anonim válasza:
Mármint az első "igen"-emmel a kifejtés kissé ellentétben állt, tehát úgy értettem, hogy meg tudnak élni a költők/írók, hiszen látható, hogy élnek :), de azt hozzá kell tenni, hogy nem kizárólag a könyveik vagy más megírt szövegeik bevételéből...
3/7 anonim válasza:
Viccelsz?Itt még "normális" diplomával,végzettséggel se biztos,hogy meg tudsz élni!
4/7 anonim válasza:
Bár nem vagyok szakmabeli, de ahogy elnézem, ma Magyarországon egyedül valamilyen nagy tényfeltáró/leleplező, "celebkutató" csodával tudnál betörni arra a bizonyos piacra. Az igényes irodalmi alkotásokra nagyon kicsi az igény, és sajnos "reklámozva sincs". Nagy elhivatottság kell hozzá, különböző pályázatokon sem árt szerintem próbálkozni, hogy valamiféle anyagi támogatáshoz juss, esetleg újságírást, vagy valami hasonló, biztosabb jövedelmet ígérő dolgot is megpróbálni mellette.
5/7 A kérdező kommentje:
konkrétan van rá olyan 4 évem, még most tartok ott, hogy döntsek mi akarok lenni
2010. jún. 21. 13:16
6/7 anonim válasza:
Igen, van rá esélye. Igen, baromi nehéz. Akinek ilyen ambíciói vannak, annk javaslom Karinthy Frigyes "A cirkusz" című művét.
7/7 anonim válasza:
Olyan foglalkozás nincs, hogy író/költő. Ha az a kérdés, hogy csak írásból, tehát kizárólag saját művek írásából meg lehet-e élni, akkor a válaszom az, hogy baromi keveseknek sikerül. Országos szinten tíz alatt gondolkodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!