Mi a véleményetek a slam poetryről? Mit újabban divatos intellektuális képződményről?
Sokan próbálkoznak vele, azt hiszik, hogy tehetségesek és, hogy minden a rímeken múlik, de kevés igazán jó van.
Nem mondom, hogy 13-14 évesen nem lehet valaki tehetséges, én is akkor kezdtem el verseket írni, de nem az érvágásról, mint a mostani "hatalmas művész" fiatalok nagy része.
Ettől függetlenül vannak jók ebben a műfajban is, mint az összes többiben.
én a Kemény Zsófikát ismerem és a Simon Marcit ebben a műfajban, és egyszer néztem egy elég igényes kávéházi rövidfilmet Nekem a magyar címmel, ahol fiatal csajok és srácok így írtak verseket, ilyen Spleen, világfájdalmas stílusban, de ettől függetlenül belebotlottam a múltkoriban kis novellaszöszöményekbe is, melyeknél a nagyon naturalisztikus képek átkapaszkodtak a rondító valóságba, hogy érzelmileg úgy meghat, arra tíz percre, amennyit azokra az emberekre, ezekre az emberekre szán. Tehát valahogy az ifjúság arcul csapott idiotizmusát próbálja kiugrasztani, mint valami nyulat a bokorból, ugye? Ami azt jelenti, hogy ne ilyen számítógépes szájtokon küldjük el egymást a csinosabb feklére a valóságnak, hanem egy ilyen különösen átgondolt rendezvényen. Úgy érzem a Zsófi is és a Marci is a valódi szépirodalomért küzd, a többiek pedig jó, ha nem küldik el egymást a sóhivatalba.
Nekem a magyar.....
Ti tudnátok folytatni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!