A híres festők/művészek is rajzoltak többféle stílusban?
Sziasztok! Tudnátok olyan híres művészeket mondani akik többféle stílusban is rajzoltak/festettek?.Én itt most nem arra gondolok hogy többféle stílust kipróbáltak mert nyílván mindegyik festett különböző képpen, hanem hogy két teljesen különböző stílusban készítették el a munkájukat, egyszer így egyszer úgy. Ha volt ilyen művész, aki teljesen más stílusokban is alkotott, akkor hogyan ismerték fel a munkáit hogy ugyanaz az ember csinálta mikor teljesen más technikákkal, témákkal kapcsolatban festett? Lehet kicsit kaotikusnak tűnik amit írtam de képtelen voltam jobban megfogalmazni, mindenesetre remélem értitek amit kérdezni szeretnék:)
Azért vagyok rá kíváncsi, mert van két különböző stílus amiben szeretek "dolgozni" az egyik az a digitális a másik meg a festészet, csak az a probléma hogy nem tudom mennyire elfogadható ebben a szakmában az ha valaki különböző stílusokkal keveredik, mert hát ugye minden régebbi művésznek volt egy tipikus stílusa amiben dolgozott.
Felejtsem el az egyiket és a másikkal foglalkozzak csak? :/
A válaszokat előre is köszönöm.
Na most, a technikát keverted a stílussal :)
a technika a használt eszköz, felület és festék, pl az ecset, vászon, papír, ceruza, toll, akvarell, olajfesték, pasztell, szénceruza, stb.
a stílus az absztrakt, reneszánsz, realista, gótikus, impresszionista, stb.
Többnyire idővel minden festőnek kialakul egy egyéni stílusa, de ehhez sok kisérletezés kell. Ritka az, hogy oda-vissza ugrálnak stílusok között, például egyszer absztraktot festenek, aztán egy reneszánsz képet, majd egy gótikusat és visszatérnek az absztrakthoz, inkább "fejlődnek", egyik stílusból haladnak a másikba. Például Picasso önarcképein nagyon jól megfigyelhető, hogy hogyan változott, fejlődött a stílusa, nézz utána. A szakértők nem a stílus alapján ítélik meg, hogy egy képet az adott művész festett-e, hanem az ecsetvonásokon, színhasználaton, kontraszton, átmeneteken és az egyéb apró részleteken látható a művész egyénisége. Például egy jó festő bizonyára le tudja másolni a Mona Lisa-t, de biztos nem lesz teljesen olyan, mint az eredeti, mivel nem úgy fog mozogni a keze, mint ahogy akkor Da Vinci-é mozgott, amikor az eredetit festette. Persze, ha kialakítasz egy teljesen egyedi stílust, ami csak rád vall, akkor az alapján is azonosíthatják, hogy valószínűleg te festetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!