Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Jó költőnek tartod Varró...

Jó költőnek tartod Varró Dánielt? Miért?

Figyelt kérdés
2018. júl. 3. 13:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szórakoztató. Nem tudom mitől jó költő valaki. Nem tudom milyen kifejezések vannak a különböző stílusokra, de nekem tetszik ahogy a szavakat használja, a játékosság, az érdekes sorvégződések. A gyerekversek amúgy is nehezített kategória, az övéi szerintem felnőttesek, de tényleg nehéz belőni a szinteket. Azt hiszem írásait is olvastam, azok is olyanok amiket végig lehet mosolyogni, de hosszabbakat nem olvasnék tőle.
2018. júl. 3. 15:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod.
2018. júl. 4. 10:18
 3/8 anonim ***** válasza:
71%
Én a magam részéről igen, bár szubjektív, kinek mi a jó költészet. Volt olyan egyetemi tanárom, aki szerint amit Varró Dani művel, az nem költészet, hanem olcsó borzalom. Nekem nem az teszi a költőt, hogy mennyire kacifántosan meg nehezen érthetően fogalmaz - sztem ő a célközönségének pont jól fogalmaz és nem is egy ilyen kecskerímekkel operáló, láthatóan tehetségtelen valaki. Ha vkinek művészibb, líraibb vagy filozofikusabb költészet tetszik, nyilván nem lesz a kedvence.
2018. júl. 4. 16:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen, pont erre voltam kíváncsi. Nekem amolyan határeset: jól bánik a nyelvvel, van is verse, ami tetszik, de szerintem se bővelkedik mélyenszántásban, de az tény, hogy a formához nagyon ért. Milyen szakos voltál?
2018. júl. 5. 23:19
 5/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően anglisztika, de volt egy ilyen "szerkesztői ismeretek" névre hallgató magyaros minorom, ami elég vegyessaláta volt... irodalomtól kezdve a lektoráláson át a rádióműsorokig mindent tanultunk rajta. Ez egy irodalmibb típusú óra volt.
2018. júl. 6. 09:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor te ELTE-s voltál. :)
2018. júl. 6. 17:02
 7/8 anonim ***** válasza:
48%
Az már egy rendkívül érdekes nézőpont, ha valaki Varró Danit költőnek tartja.
2018. júl. 10. 21:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Elmondod légyszi hogy miért?
2018. júl. 11. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!