Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Bárki megtanulhat énekelni?

Bárki megtanulhat énekelni?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretek/nék énekelni, de van egy olyan probléma, hogy a hangom nem különösebben kellemes és könnyen "elcsúszik" (másrészről viszont a tüdőkapacitásom elég nagy, ha ez számít valamit). Nem a világsztárság a célom, csak szeretném, ha mások szívesen hallgatnák, amikor énekelek.

2018. jún. 23. 15:17
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Én azt olvastam, hogy az éneklés tanulható, így egy jó énektanárral bárki lehet jó.
2018. jún. 23. 15:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kodály szerint igen. Nincs botfül, csak eltakarva, elfedve a tiszta hallás. A módszerei a kitisztítást szolgálják. Nagyon jó egyszerű furulyán tanulni, mert az énektartományban van, kitisztítja a hallást és jobb lesz az éneklés
2018. jún. 23. 16:04
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez nem igaz. Igenis kell hozzá egy olyan hang, ami min. átlagos szintű, tehát nem fülsértő hallgatni. Abból ki lehet hozni jót, de ami alapból hamis és borzasztó, abból nem.
2018. jún. 23. 16:17
 4/6 anonim ***** válasza:

Az óvónők tudnak énekelni, énekeltetik is a gyerekeket sokat. Furulyázni is tudnak. Ha csak a módszeren múlna, minden iskolába lépő gyerek tisztán énekelne. Természetesen fejleszthető a hallás, az énektechnika, erősíthető a hangszál, megtanulható a légzéstechnika, de hogy hová juthatunk el, az attól is függ, milyen alapokkal indulunk, milyen a hang minősége és a hallás élessége.

Érdekesnek tartom azokat az iszonyúan éneklő fiatalokat, akik az X-faktorban próbálkoznak, és azt mondják, az énektanáruk szerint jól énekelnek :)

2018. jún. 23. 23:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Meg lehet tanulni. Csak jobban oda kell figyelned magadra (hallani a hangod) és a tökéletességre törekedni (hogy az érzelmeid ne csúsztassák el a hangod és ne add fel), de azért maradjon meg a szereteted az éneklés iránt, mert az a legfontosabb.

Lehet valaki tiszta hangú, de úgy énekel, mint akit megütnek, ha nem tökéletes.

Már az, hogy szeretnél javítani és mások számára is élvezhetővé tenni az éneklést ad egy olyan elszántságot, amivel biztosan sikerülni fog.

Vannak nagyon jó énektanárok (én még csak angolokat találtam, ha nem zavar az idegen nyelv) a youtubeon. Léteznek rossz énektarárok, akik lehet, hogy nem vesznek fel így tanítványnak. De az nem azt jelenti, hogy reménytelen vagy. Csak ők inkább versenyeztethető tehetségeket akarnak, hogy növesszék a hírnevüket. Na mindegy. A lényeg, hogy hajrá!

2018. jún. 25. 10:54
 6/6 anonim válasza:
Az énektechnika tanulható, de a hang az velünk született adottság. Akinek a beszédhangja lágy, finom és kellemes hangzású annak az énekhangja is olyan. Mindenre születni kell elsősorban, szerintem ez az alap, a többi a hangtartás meg a föl-le ugrálás gyakorlással tanulható.
2018. júl. 8. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!