Otthon meg lehet tanulni zongorázni neten keresztül?
Figyelt kérdés
Szeretnék zongorázni tanulni csak zeneiskolában nincs hely a magántanár meg drága.5 évet jártam furulyára,zenei abc-s hangokat tudom,szolfézs is,kotta olvasás is megy.Valahol neki lehet kezdeni?2018. máj. 17. 20:53
1/5 Mojjo válasza:
Erről már párszor volt szó itt, a gyk-n. Én azon a véleményen vagyok, hogy igen, egy erős hobbiszinten meg lehet, de nagyon észnél kell lenni, nagyon figyelni kell mit és hogy csinálunk, hogyan építjük fel saját magunknak a tanulás, fejlődés menetét. Más meg azon a véleményen van, hogy nem lehet.
Ezt olvasd át:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__zene__9210841-29-..
Akárkinek is hiszel, egy dolog bizonyos: érdemes tanárhoz járni, ha van rá módod.
Amúgy a kottaolvasás itt kissé azért más lesz, mint furulyánál. Egyszerre kell kétféle kulcsban olvasnod, és nem egy hang szólal meg egyejűleg, hanem jópár. Legalábbis gyakran. Szóval nehezebb terep.
2/5 anonim válasza:
Én otthon tanultam meg, de azt hozzá kell tenni, hogy 9 évig jártam szolfézsra. Nem nehéz, csak motiváció kell. Meg egy hangszer, ami lehet akár egy egyszerű midibillentyűzet is.
3/5 anonim válasza:
Ha magadnak akarsz jatszani akkor igen, ha viszont masoknak akarsz jatszani akkor folyamatosan kell masok elott jatszanod, tanar, kozonseg stb. A ketto kozott minden szinten nagy kulonbseg van. A szokassa alakult hibakat nagyon nehez kijavitani, a maguktol jatszo emberek, kesobb altalaban hiaba jartak tanarhoz. De mindenkeppen fantasztikus szorakozas nyugodtan vagj neki!!! Sok sikert!!
4/5 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz megtanulás alatt. Komolyabb darabokat a netről biztosan nem lehet megtanulni.
5/5 anonim válasza:
Nem kell tanárhoz járni sőt a tanár csak elront. Kiindulva a paromból ő gitározik szerinte a lényeg a gyakorlás napi hat hét óra kell. Ő pl nem tud kottát olvasni de kitudom jelenteni hogy Magyarország egyik legjobb gitárosa minden túlzás nélkül. Csak egy kettő a sok közül akikkel játszott punnany tagjaival Edda gitarosával stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!