Szerintetek milyen ez a vers? (Ha megkérhetlek titeket építő jellegű kritikát írjatok)
Lélektó
Ott áll magányosan
Egyedül a Lélektó
Nem jár arra senki
Ki igen, az is régen volt
Mégiscsak egyszer
A fénylő ezüst Holdsugár
Megcsókolja a tavat
Rajta ezernyi fénnyaláb
A tó vize hullámzik
Amely partját nyaldossa
A Hold lelkét magánya
Mindeddig csak mardosta
De újra egymáséi
Vízben csillan a Holdtükör
Rájuk kacsint az éjszaka
A szenvedélyük tündököl
Ott áll a Lélektó
Már megtalálta társát
Holdfényében ragyogva
Beteljesíti sorsát
Nagyon jó!👍
Viszont van egy kéz hely, ahol túl sok a szótag
Köszönöm ^^
Tudnál példát is mondani rá?
El tudtam képzelni ezt a verset, előttem volt a kép,tetszett az ábrázolás.
Amit tanácsolnék,hogy több versszakon keresztül, nagyobb terjedelemben is jellemezhetnéd a magányos tavat. Túl hamar jön a fordulat.
Tetszik, hogy az első és az utolsó versszak keretbe foglalja a történetet, de mégis túl rövidnek tartom. Kicsit olyan,mintha az éjszaka, a Hold eljövetele egy pillanat lenne, pedig az relatíve hosszú idő.
Ami a rímeket és a szótagszámokat illeti,ellentmondanék az előttem kommentelőknek ,nem muszáj betartanod a szabályokat, ez így teljesen rendben van.
Nekem ezek a meglátásaim vagy megfogadod vagy nem, ez a te döntésed. Én biztatlak téged.
#8 köszönöm
Igaz azért "nincs mondanivalója", mert ahogy a magyar tanárok keresik a költők 800 féle értelmezési világát, úgy ennek is van egy mögöttes tartalma :)
Amúgy nem baj, hogy említetted Arany-t és a Walesi bárdokat azt én is szeretem meg is kellett tanulnunk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!