Milyen bollywoodi filmek vannak amik nekem hollywoodi és európai filmeken felnőtt embernek is tetszenének?
Szeretem a vígjátékokat, meg az olyan drámákat amik nem túl művésziek és nem túl érzelmesek, viszont elgondolkodtatóak (pl. kedvenceim a Forest Gump, Esőember, Bárányok hallgatnak, Holt Költők Társasága...).
Thrillereket meg horrorokat is szeretem, bár nem hiszem hogy bollywoodban sok ilyen készülne.
Satyajit Ray filmjei kifejezetten európai-jellegűek:
Apu-trilógia
A zeneszoba
Sokkal indiaibb jellegűek, de mély érzésűek:
Örök szomjúság
Földre szállt csillagok
Szia! A bollywoodi filmek nagyon sok zenei és táncos elemet tartalmaznak általában, látványos díszlet és jelmezek, mint egy színkavalkád, nem nagyon lehet untakozni alattuk. Talán ami hiányozhat az a mélysége a filmnek és sokszor dráma-vigjáték-akció elemeket is tartalmaz ugyanaz a film, nehéz őkdt kategórizálni. Én relatíve több indiai filmet láttam, szerintem youtubon vagy más videómegosztón is fenn vannak.
Amik nekem eddig tetszettek:
Fan (triller/dráma)
ActionJackson (akció/vígjáték)
Rangoon (háborús, romantikus film)
Dhoom 1,2,3, akció/vígjáték
A gentleman akció/vígjáték
Krrish fantasztikus film
ABCD Any Body Can Dance zenés táncos film
Ra. One fantasztikus film
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!