Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen műveket kell jól...

Milyen műveket kell jól ismerni az embernek ahhoz, hogy megértse az Ulysess-t?

Figyelt kérdés
2018. febr. 8. 21:47
 1/4 A kérdező kommentje:
*Ulysses
2018. febr. 8. 21:54
 2/4 anonim ***** válasza:

Te elolvastad? Én csak hallottam róla. Úgy láttam hogy ez ilyen sznob könyv. (persze ettől még nem rossz, vagy jó)

Persze nem értek hozzá, de szereintem nem kell semmit sem ismerni ahhoz hogy valaki "megértse". Persze ha valaki sznoboskodni, meg/vagy elemezgetni akarja, akkor elképzelhető hogy kell.

2018. febr. 11. 09:07
 3/4 A kérdező kommentje:
De ugy tudom sok benne az utalas. Azt miatt csak jo lenne tudni.
2018. febr. 11. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerb Antal írta, hogy az Ulysses sznoboknak való. Én még nem olvastam, de szeretném, azt gondolom, hogy egy viszonylag laza világirodalmi ismeret elég hozzá, legalábbis egy könyves oldal alapján azt tapasztalom, hogy évekkel nő az értékelés és a befogadás százaléka. (Vagyis, ha valaki idősebb, nyilván több irodalmi művet olvasott el, mint egy kamasz.*)

*Vannak kivételek. Mindig vannak.

2018. febr. 15. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!