Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a legjobb zene, amit...

Mi a legjobb zene, amit ajánlani tudnátok, amit más biztosan nem ajánlana, csak ti?

Figyelt kérdés

2018. jan. 24. 22:08
1 2 3 4
 31/38 anonim válasza:
100%

Annyira tudtam, hogy lesz itt még MCR, éppen azért nem is írtam le őket :)

De kedves sl70, azért ahhoz képest, hogy komolyzenét hallgatsz, elég komolytalan, amit csinálsz. Elhiszem, hogy neked ez tetszik és meg is tudom érteni, mert tényleg nagyon szép, nekem is kedvem támad néha azt hallgatni, de attól még nem kell az összes többi műfajt "dobra vonaglásnak" nevezni. Az előbbiekben nem említettem meg őket, de akkor most leírom, hogy itt van például a Sleeping Romance, ők is a kedvenc előadóim közé tartoznak és szimfónikus metált játszanak, amiben egyszerre vannak jelen komolyzenei elemek és dobok is. Ők arra "vonaglanak". És akkor pedig mi van, ha nem komolyzenei előadó valaki? (Itt megjegyezném, hogy mondhatod, hogy "püfölik a dobot", de ebből is látszik, hogy csak írni akartál valami lesajnáló világkritikát, bele sem gondolva, hogy az is hangszer, azon is játszani kell és jóval összetettebb a dolog a püfölésnél...) Szóval tényleg, miért lesz valaki kevesebb attól, ha nem hegedű, cselló vagy fuvola van a zenéjében?

Nem lesz kevesebb. Nem lesz kevésbé zene sem. Rendben, a popnak én sem vagyok akkora rajongója (mondjuk abban nincs is dob...), de elfogadom, hogy valakinek az tetszik és nem mondom azt, hogy az nem zene. Hiába kritizálnám folyton, nem mennék semmire. Nem lenne igazam. Neked sincs igazad. Egy ilyen kérdésben senkinek nincs igaza. Úgyhogy vigyorogj, örülj annak, hogy sok ízléstelen felhasználót sikerült felbosszantanod, mert, gondolom, ez volt a célod. Mozarték meg forognak a sírjukban, mert nem hinném, hogy ínyükre lenne ez az egész dolog :D

2018. febr. 1. 07:55
 32/38 anonim ***** válasza:

Hát ilyenből tudnék írni több oldalnyit, de azt azért mégse kéne :D Mostanában Stolen Babiest szoktam leginkább hallgatni úgyhogy tőlük küldök.

[link]

[link]

[link]

2018. febr. 1. 14:34
 33/38 Tom Benko ***** válasza:
34%

Akkor én is linkelek némi érzelmes muzsikát:

Nile - Ramses Bringer of War [link]

Morbid Angel - God of Emptiness [link]

Death - The Philosopher [link]

Napalm Death - Suffer the Children [link]

Entombed - Wolverine Blues [link]

Obituary - Don't Care [link]

Darkthrone - Tansilvanian Hunger [link]

Burzum - War [link]

Satyricon - Mother North [link]

Immortal - Blashyrkh (Mighty RAvendark) [link]

Taake - Atternatt [link]

Emperor - The Loss and Curse of Reverence [link]

Dissection - Where Dead Angels Lie [link]

BATHORY - Enter the Eternal Fire [link]

Overkill - Years of Decay [link]

Exodus - The Toxic Waltz [link]

Megadeth - Hangar 18 [link]

Metallica - For Whom the Bell Tolls [link]

Testament - Native Blood [link]

Slayer - South of Heaven [link]

Sodom - Agent Orange [link]

Black Sabbath - Paranoid [link]

Candlemass - Mirror Mirror [link]

Shape of Despair - to Live for my Death [link]

Pentagram - Forever my Queen [link]

Amorphis - Black Winter Day [link]

stb...

2018. febr. 1. 18:32
 34/38 anonim ***** válasza:
2018. febr. 1. 21:26
 35/38 anonim ***** válasza:
48%

#31 Félreértettél. Nem a dobot hibáztatom. Az valóban hangszer. És a virtuóz dobszólót én is kedvelem.

Én a „dallamtalan csak a dobok vagy egyéb hangszerek ütemes, fülsiketítő „kínzásából” álló számokat becsülöm semmire. Ezek, mint a kábítószerek elbódítják a hallgatóikat – ezért kedvelik sokan. Akár transzba is esnek tőle, csak kellően hangos, ütemes legyen.

Idézlek: „de elfogadom, hogy valakinek az tetszik és nem mondom azt, hogy az nem zene”

A kábítószert is elfogadod? Az is sokan kedvelik. Ugyanazon okból, amiért az általam kritizált zenét. Kábít, és nem szól semmiről.

Ez a mai világ mellékterméke. A mai eldurvult, könyörtelen, kiúttalan világé. Ugyanúgy, mint a kábítószerek és az alkoholos italok.

Egyébként nem állítottam, hogy a mai zenék mindegyike rossz, és azt sem, hogy a régi zenék mind jók.

Hallottatok erről?

Van olyan szőlőültetvény, ahol egész nap Mozartot játszanak a szőlőtőkéknek. Jobban nőnek, többet teremnek, jobban ellenállnak a kártevőknek. Többféle zenét kipróbáltak. Mozart bizonyult a legjobbnak.

A kevés dallam sok ritmus típusú számok inkább károsak voltak a szőlőre. Az emberek között van, aki epilepsziát kap tőle. Vajon más emberekre nincsennek káros hatásai? Ami esetleg generációk alatt fog kiderülni?

2018. febr. 2. 20:27
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

"A mai eldurvult, könyörtelen, kiúttalan világé. Ugyanúgy, mint a kábítószerek és az alkoholos italok. "

Azért van valami halvány sejtésed arról, hogy az ember mióta fogyaszt alkoholt és kábítószereket?

2018. febr. 2. 20:47
 37/38 anonim ***** válasza:

Helyes a sejtésed, hogy nagyon régóta.

Gondolj csak az ősemberekre. Növényi főzetekkel kábították magukat, és ütemes zajra ugráltak a tűz körül. Ma is ez van, legfeljebb ma nem a tűz körül.

Azt meg nem én találtam ki, pszihológusok is vizsgálgatják, a pénz hajhászása, a megélhetési harc. a TV-ből ömlő szenny miatt egyre durvul az emberi lélek és ezzel arányban szegényedik a dallam, erősödik a ritmus a szerzeményekben.

(Ugyanígy durvulnak a filmek, még a gyerekmesék is. Időben el kell kezdeni "nevelni" a gyereket, hogy mire felnőnek, engedelmes, különféle kütyüket ész nélkül véséroló alattvalók legyenek. Hajtanak, hogy megvehessék a reklámozott, vagy a másiknál látott akármiket, törtessenek a rávaló megszerzéséért. Ki sok munkával, ki bűncselekménnyel. )

De még egyszer hangsúlyozom, vannak jó mai zenék is.

2018. febr. 3. 22:41
 38/38 Tom Benko ***** válasza:
@sl70: Én is hallottam a kísérletről, de a teszt során a thrash hatott a legjobban. Igaz, babokkal csinálták. Hm.
2018. febr. 4. 23:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!