Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mennyiért rajzoljak?

Mennyiért rajzoljak?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat rajzpltam régen imádtam,most is de a munka mellett nincs olyan sok időm, mert háztartást vezetek itthon.. az oldalamra felraktam egy-két rajzot és sokaknak megtetszett,akik nem tudtak hogy tudok. Rajzolnek-e nekik? De nem szeretek nemet mondani foleg mert szeretek rajzolni,nem szeretnem ingyen, akkor mar inkabb penzert.. nem akarok se keveset sem sokat mondani. Ugy gondoltam hogy az ár papír nagyságokon muljon,azaz A4:,A3,A2..

2018. jan. 24. 20:52
 1/5 anonim válasza:
Esetleg vidd el az alkotmányaidat egy szakképzett művészi értékbecslőnek. Biztosan létezik ilyen.
2018. jan. 24. 21:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Amennyit hajlandóak érte fizetni.
2018. jan. 24. 22:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nézz szét a neten, hogy hasonló kaliberű rajzokért mennyit szoktak elkérni mások. Szerintem ne papírnagysággal számolj, hanem nagyjából becsüld meg, hogy mihez hány munkaórára lesz szükséged és úgy lődd be a költségeket kvázi órabérre.
2018. jan. 25. 00:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem olyan nehéz ezt. Számold ki, hogy a munkahelyeden mennyi az órabéred, majd egy ennél nagyobb órabérrel szorozd meg a képeidbe fektetett időt; illetve még add hozzá az anyagköltséget. Ez legyen a nem eredetei (másolt, fotó alapján készített) képeid ára, a saját magad által kigondolt és kidolgozott képekbe pedig számítsd bele a tervezési időt is, majd szorozd meg az ár minimum másfélszeresével.

Ez kezdetnek jó, ha pedig később felbátorodsz a keresleten vagy meglátod az adók mennyiségét, akkor növelheted az órabéred.

2018. jan. 25. 02:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Képet rakhattál volna. Nem egy ilyen kérdésnél megesett, hogy az illető csak jobban rajzol picivel a pálcika embereknék, de se arány se vonalkezelés se volt rendes.

Ugyan... Munka, másnak is van. Háztartás másnak is van, de vannak olyanok akik túlzásba viszik.

Az emberek zöme nem jól kezel dolgokat.

Az ár minőség/stílus s rajz mérete alapján megy általában. Pl tetkónál is. Volt hogy a tigris mellett az egyszerű kisebb pár vonalból álló tetkóra azt mondjuk ingyen ajándék.

Pl 5x3 cm es pici ára lehet 3000-től akár a 2-3x os ár is, ha pl színes vagy precízebb munkát kér. (a tinta meg kb 300 ft)

2018. febr. 1. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!