Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Varró Dániel hogy lett elismer...

Varró Dániel hogy lett elismert öltő? Csak én nem tartom sokra a verseit?

Figyelt kérdés
2017. nov. 22. 12:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Hát, akkor neked mi számít mondanivalónak?
2017. nov. 23. 23:17
 12/19 A kérdező kommentje:
Nem értem a kérdést. A tartalom. Az, hogy a forma jó, hogy stimmelnek a szótagok és rímel, attól még szólhat a sz**rásról is.
2017. nov. 24. 15:55
 13/19 anonim ***** válasza:

A stílusparódiát nemcsak formailag értettem természetesen, hanem tartalmilag is.

Mért ne szólhatna egy vers akár a szarásról is? Az a fontos, hogy HOGYAN szól róla? Rengeteg célja és mondanivalója lehet egy műnek. Tabutörés is például. vagy egy téma új megközelítése. Vagy valamire reflektál, stb.

A költészet nemcsak arról szól, hogy "az élet nehéz, a szerelem édes, a haza minden előtt" . Ez eléggé 19. századi költészetfelfogás (habár már akkoriban is sokkal komplexebb volt ez). 2017-et írunk.

2017. nov. 24. 21:19
 14/19 A kérdező kommentje:
Igen szólhat, de ha a stílust parodizálja akár tartalmilag is, az még szerintem kevés. Mert mástól vette a tartalmat. ha van egy köteted, abból 30 versből 15 stílusparódia, azért legyen már benne 15 saját gondolat is.
2017. nov. 24. 22:07
 15/19 A kérdező kommentje:

"A költészet nemcsak arról szól, hogy "az élet nehéz, a szerelem édes, a haza minden előtt" . Ez eléggé 19. századi költészetfelfogás (habár már akkoriban is sokkal komplexebb volt ez). 2017-et írunk."

Ez meg nem értem, hogy jött ide, szóba se került.

2017. nov. 24. 22:08
 16/19 anonim ***** válasza:

jajj, már.

Azt mondtad, a Varró Dani verseknek nincs mondanivalója. Megkérdeztem, hogy mit értesz mondanivaló alatt.

Ezt írtad: "A tartalom. Az, hogy a forma jó, hogy stimmelnek a szótagok és rímel, attól még szólhat a sz**rásról "

Ezt úgy értelmezem, hogy szerinted hiába jó a formája, ha a szarásról szól. Mert ez a téma nem igazi verstéma, nem lehet "magas irodalom". Nincs igazi mondanivalója. Erre írtam, hogy bármilyen témáról lehet ma már írni, minden lehet fontos és tanulságos, érdekes...stb.

A mondanivaló egyébként nem a vers tartalma, hanem inkább a vers értelmezése: Mért írta a költő? És neked mit mondd? Mért olvasod? Mért érdekes? Mi a jelentősége? Milyen hatást vált ki benned?

2017. nov. 24. 22:34
 17/19 A kérdező kommentje:

Igen, a sz*rós rész valóban nem volt tőlem szerencsés megfogalmazás.

Az utóbbi megállapításoddal csak részben lehet egyetérteni. Pl. VD versei kifejezetten nem azok, amik több szintűek. Elemezni, sok mindent belelátni is csak azt/abba lehet, amiben van valami.

2017. nov. 24. 22:58
 18/19 anonim ***** válasza:
Elemezni bármit lehet. Belelátni is bármibe lehet bármit, de abban igazad van, hogy amelyik művekben van tartalom, azok magukért beszélnek, erőltetetten belelátni sem kell, mert bennük van, világosan. Szerintem a varró versek is ilyenek, nagyon is többrétegűek, még a gyerekversei is. Élvezetes, minőségi írások, én nagyon élvezem őket.
2017. nov. 25. 20:16
 19/19 A kérdező kommentje:
Hát, nyilván nem értünk egyet, azért köszönöm a válaszaidat.
2017. nov. 25. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!