A mostani festők realisztikus képeket maguktól festenek, vagy fényképről?
Pl. ezek a képek miről készülhettek?
Csak mert én képről festettem eddig, és mindig leszóltak, hogy miért nem magamtól.
Ez hülyeség hogyha leszóltak.
Már anno a fénképezés hajnalán használták az akkori festők erre a célra a fotózást. Meg is voltak gyöződve róla hogy mindig a festmény lesz a nyerő amit a fotó max kiszolgál.
A nagy mesterek se dolgoztak fejből (pl Leonardo) hanem napokat és heteket ott pozoltak az alanyok. A fotó ezt váltja ki és az hogy nem görcsöl ott egy model az nem von le semmit se az értékből.
+1 sőt ugye volt egy két gyanusan realisztikus kép századokkal ezelött aminél arra gyanakodtak hogy a camera obscura elven vászonra vetíteték a témát aztán körbe rajzolták.
Ez csak laikus vélekedés hogy a "nagyok" segédlet nélkül alkottak.
Munkácsy Mihály a Siralomház című festményét (mind a hármat) is fényképek alapján festette.
szabad fényképeket használni, de jobb, ha nem azt másolod le teljesen, csak részleteket. Vagy dolgozz több fénykép alapján!
Pedig én lerajzoltam egy színészt képről, és azt mondták, hogy akkor már miért nem magát a fényképet töltöm fel.
Persze nem mindenki mondja ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!