Tudnátok olyan filmeket mondani, amik építik a műveltséget vagy a jellemet, vagy tényleg akkora klasszisok, hogy látni kell? (Írok pár példát)
Olyanokra gondolok mint a Casablanca, Schindler listája, Holt Költők Társasága, Quo Vadis, Ben Hur, Esőember, Pillangó, Forrest Gump, Amerikai szépség,...
A nagyon művészfilmeket sajnos nem szeretem, tehát legyen élvezhető is azért értelmes történettel...
Szeretettel ajánljom figyelmedbe:
Az aranykezű sebész (igaz történet), A fegyvertelen katona (Erről dokumentum film is készült: A fegyvertelen hős címmel a nicelife.hu oldalon mindkettő megtalálható).
A viskó, ez is nagyon jó.
Az abszolút favorit nálam a Remény rabjai volt. Miután megnéztem, úgy fél óráig egy másik világban életem és nem tudtam visszacsöppenni a valóságba. De például az Óceánjáró zongorista legendája is olyan film, ami hatni tud az emberre.
+ Szitakötő, PI élete
Szerintem ez a legkorrektebb lista, én ez alapján haladok. Persze lesznek köztük "művészfilmek", azokat hagyd ki, ha nincs kedved hozzájuk:
Az első tíz:
Aranypolgár
Szédülés
2001: Űrodüsszeia
A játékszabály
Tokiói történet
Nyolc és fél
A keresztapa
Virradat
Az üldözők
Hét szamuráj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!