Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A magyar mangarajzolók miért...

A magyar mangarajzolók miért lányok főleg?

Figyelt kérdés
2010. máj. 28. 01:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Több lány meri bevállalni, hogy a rajzolásból akar megélni, hogy ez legyen a szakmája. Egy férfinak kicsit gázos szerintem, úgyhogy még ha jól is rajzolnak, inkább csak egy hobby egy komoly hivatás mellett.
2010. máj. 28. 01:48
 2/15 anonim ***** válasza:

Miért lenne gázos egy férfinak?

Szerintem egy művészet, ha jól művelik egyik nem számára sem gázos.

2010. máj. 28. 06:45
 3/15 anonim ***** válasza:

Sokkal több a manga rajongó lány is ha megfigyelitek.

Amúgy engem mellbe vág,hogy a "művészek " szerint ez nem művészet...azért nem egy-nem két olyan manga van,amiben gyönyörű rajzok vannak.Én még nem láttam egy olyat sem ami ahhoz hasoló lenne,pedig megfordultam már legalább 30 múzeumban

2010. máj. 28. 09:23
 4/15 anonim ***** válasza:
70%

Nos ennek nagyon egyszerű oka van.

A japán stílusú képregényekben főleg az érzelmek dominálnak, a rajzstílus is úgy fejlődött, hogy ezt tudja minél jobban kifejezni.

Míg az amerikai és európai stílus más dominál.

Az érzelmek pedig főleg a lányoknak fontosak, így egyértelmű, hogy egy kultúrában, ahol alapvetően idegen a stílus, miért abban a körben terjedt el, akik érzékenyebbek a műfajra.

A múlt hétvégén a Gödörben megrendezett képregény bemutató/kiállítás/vásárban sok díjat kiosztottak és többségüket férfi nyerte. Elhiszem, hogy sok tehetséges lány van, de pont azért mert az érzelmeik alapján választanak műfajt, nem biztos, hogy az menne nekik a legjobban.

2010. máj. 28. 09:30
 5/15 anonim ***** válasza:
9%

Ja és egy képregényben nem csak a szép képek a lényeg, valóban sok manga esik ebbe a hibába, hogy szép képek, de üres igazából.

Ha igazán jó összehasonlítást akarsz, nézd meg mondjuk Boris Valejjo és Julie Bell képet, magam részéről őket tartom a legnagyobbnak, képregényeket nem csináltak tudtommal, de számtalan címlapot ők festettek meg. Ha összehasonlítod az ilyen jellegű munkájukat bármelyik keleti kollégájukkal, világosan látszik majd a különbség a lányok miért a manga felé húznak.

Magyar megfelelőjük talána Boros, Szikszai páros.

2010. máj. 28. 09:35
 6/15 anonim ***** válasza:
16%
A manga tele szexualitással,ahogy az anime is.Azok a lányok akik mangát rajzolnak legtöbbször beteges,torzult lelkű tinik,akik úgy látják a világot mint ha fellapoznának egy manga képregényt, és persze ők a főhősnők. Ebben élik ki magukat,bekebelezi őket az álom világuk ahol csak ők számítanak, szépek okosak,és szexik. Sok fiatal fiú is szereti a japán rajzstílust,szerencsére gyorsan átbillennek a mangán,és akár jó grafikus válhat belőlük, :) vagy szakács. 25/L grafikus
2010. máj. 29. 13:05
 7/15 A kérdező kommentje:

"Azok a lányok akik mangát rajzolnak legtöbbször beteges,torzult lelkű tinik". Legtöbbször, de nem mindig. Jó példa, a DHARMA, amit nem hiszen, hogy beteges és torzult lelkű emberek rajzoltak volna. Vannak ilyenek is, nem arról van szó, csak nem szabad általánosítani.

üdv, egy leendő animátor

2010. máj. 29. 13:44
 8/15 anonim ***** válasza:

Azt az újságot nem ismerem, de most belenéztem pár képbe, amit az oldal kiadott, hát mit mondjak, nem a történetre mennek...

Na jó, megmondom, mit gondolok. A mangák és animok a szappanoperák rajzolt, írott megfelelői. Sablonos történetek és szereplők. Igen, sablonos szereplők, pont az a lényege, hogy az egyes karakterek már szinte ikonikusak.

2010. máj. 30. 10:04
 9/15 A kérdező kommentje:

A Dharma nem újság.

[link]

2010. máj. 30. 10:46
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor kötet. De ez még bőven újság méreten belül van.
2010. máj. 31. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!