A magyar mangarajzolók miért lányok főleg?
Miért lenne gázos egy férfinak?
Szerintem egy művészet, ha jól művelik egyik nem számára sem gázos.
Sokkal több a manga rajongó lány is ha megfigyelitek.
Amúgy engem mellbe vág,hogy a "művészek " szerint ez nem művészet...azért nem egy-nem két olyan manga van,amiben gyönyörű rajzok vannak.Én még nem láttam egy olyat sem ami ahhoz hasoló lenne,pedig megfordultam már legalább 30 múzeumban
Nos ennek nagyon egyszerű oka van.
A japán stílusú képregényekben főleg az érzelmek dominálnak, a rajzstílus is úgy fejlődött, hogy ezt tudja minél jobban kifejezni.
Míg az amerikai és európai stílus más dominál.
Az érzelmek pedig főleg a lányoknak fontosak, így egyértelmű, hogy egy kultúrában, ahol alapvetően idegen a stílus, miért abban a körben terjedt el, akik érzékenyebbek a műfajra.
A múlt hétvégén a Gödörben megrendezett képregény bemutató/kiállítás/vásárban sok díjat kiosztottak és többségüket férfi nyerte. Elhiszem, hogy sok tehetséges lány van, de pont azért mert az érzelmeik alapján választanak műfajt, nem biztos, hogy az menne nekik a legjobban.
Ja és egy képregényben nem csak a szép képek a lényeg, valóban sok manga esik ebbe a hibába, hogy szép képek, de üres igazából.
Ha igazán jó összehasonlítást akarsz, nézd meg mondjuk Boris Valejjo és Julie Bell képet, magam részéről őket tartom a legnagyobbnak, képregényeket nem csináltak tudtommal, de számtalan címlapot ők festettek meg. Ha összehasonlítod az ilyen jellegű munkájukat bármelyik keleti kollégájukkal, világosan látszik majd a különbség a lányok miért a manga felé húznak.
Magyar megfelelőjük talána Boros, Szikszai páros.
"Azok a lányok akik mangát rajzolnak legtöbbször beteges,torzult lelkű tinik". Legtöbbször, de nem mindig. Jó példa, a DHARMA, amit nem hiszen, hogy beteges és torzult lelkű emberek rajzoltak volna. Vannak ilyenek is, nem arról van szó, csak nem szabad általánosítani.
üdv, egy leendő animátor
Azt az újságot nem ismerem, de most belenéztem pár képbe, amit az oldal kiadott, hát mit mondjak, nem a történetre mennek...
Na jó, megmondom, mit gondolok. A mangák és animok a szappanoperák rajzolt, írott megfelelői. Sablonos történetek és szereplők. Igen, sablonos szereplők, pont az a lényege, hogy az egyes karakterek már szinte ikonikusak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!