Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mi a véleményetek Barcsay...

Mi a véleményetek Barcsay Jenő Művészeti anatómia című könyvéről?

Figyelt kérdés

Előre bocsátanám, hogy sosem vettem részt művészeti képzésben és talán már csak emiatt sem érthetem meg ennek a könyvnek a jelentőségét. Önmagam viszont nagyon nagy szenvedéllyel tanítgatom és szívesen fektetek művészeti könyvekbe, többek között ebbe is. Sokat hallottam már erről és a legtöbben egyenesen kincsnek nevezik. Én azonban nem értem.

Pár dolgot értek, például:

- Barcsay tiszteletreméltó tudását és gyakorlatát

- Bizonyára sokszor kényszerítették a diákokat ennek a tanulmányozására, így egy idő után fontos helyet kaphat az emlékek között

De ami laikusként itt látok:

- Kövér..

- ... csúnya...

- ... meztelen...

- ... öregemberek...

- ... durván megrajzolva.

- A szöveges információknak pedig talán egyáltalán nincs jelentősége a diákok szempontjából.

Tehát a kérdéseim: Szerintetek tényleg jó ötlet ebből oktatni/tanulni? Gyakorlati szempontból megéri az árát? (Az új kiadás 10.000 Ft) Tényleg nincsenek ennél jobb művészeti anatómiakönyvek?

2017. aug. 21. 00:04
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ne vedd meg, nem neked való.
2017. aug. 21. 05:42
 2/3 anonim ***** válasza:

A molyon 97%-on áll:

[link]

2017. aug. 21. 23:04
 3/3 anonim ***** válasza:

Vannak benne kövérek, soványak, normálisak. Ahogy a valóságban.

Vannak benne, csúnyák, szépek, átlagosak. Ahogy a valóságban.

Az emberek meztelenek benne (hú, látod a kukiját)...mert az anatómiát egy felöltözött emberen kéne bemutatni?

Öregek is vannak. Igen. Léteznek öregek.

Durván megrajzolva. Egy demonstráló ábrázolás ne legyen ám egyértelmű, és hangsúlyos, ááa nem, dehogy, miért is? Legyen inkább cuki, nagy szemekkel, szép hullámzó hajjal (elvegre nem anatómiát tanulunk) végigsimogatva szines pasztellkrétával. Evidens. Persze.

Kérlek máskor gondolkodj, mielőtt kérdezel.

Ez az anatómia. Nem tudom, te hogy máshogy képzelted el....ugyanis másmilyen nincs. :'D

Más szempontból meg, ahogy az első is leírta a Barcsay lexikon nem neked való, hanem művészeti gimnáziumban, vagy egyetemen tanuló diákoknak.

2017. szept. 18. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!