Szerintetek ki a ma élő legjobb klasszikus hegedűs?
Hopp, ezt a kérdésedet észre sem vettem.
Értem ám a fricskát, de ne aggódj, értelmes ember nem téveszti össze a kinézetet a művészi nagysággal.
Amúgy egyszerű megválaszolni a kérdést: nincs "legjobb" hegedűs. Rengeteg nagyon jó van, de egyértelmű, hogy nem lehet egyet kinevezni a legjobbnak.
Akiket én a legjobbaknak tartok és legszívesebben hallgatok: Itzhak Perlman, Julia Fischer, Maxim Vengerov, Gil Shaham, Hilary Hahn. És még sokan mások. De a legjobbak között ők biztosan ott vannak. (Személy szerint én jobban szeretek női hegedűsöket, meg általánosságban zenészeket hallgatni. Gil Shaham-nál ez az általánosság szertefoszlik. Talán ez jelent valamit, bár lehet leginkább csak az én szubjektív ízlésemre nézve.)
@3: Esetleg voltál most a júliusi Mága koncerten, ahol fellépett Shlomo Mintz is?
Ha már nem élőket is lehet írni, akkor nem nehéz a választás: Jascha Heifetz. Legalábbis ha nem akarunk nagyon visszamenni az időben - minden idők legjobbjának nehezemre esne nem Paganinit tartani. Legalábbis részemről. Persze, ami azt illeti, igen sokan Heifetz-t tartják minden idők legjobbjának, még Paganini előtt is.
Mivel nem tolonganak itt az emberek, és nincs meg az a veszély, hogy szétoffoljuk a kérdést mások elől, csak kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy esetleg hegedülsz te magad is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!