Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Egy tizes skálán mennyire...

Egy tizes skálán mennyire nehéz álom, ha az animációs jövőm a Disneyben képzelem el?

Figyelt kérdés

A Disney animátor tagjai közé szeretnék tartozni.

Azokon a rajzfilmeken dolgozni,amiket aztán a világ fele ismerni és szeretni fog. Olyan karaketerek szeretnék a majdnai kollégáimmal kidolgozni,amikre majd a gyerekek szeretnének hasonlítani,felnézni.

Mi kell ehhez?

Nyelvismeret és komoly technikai rajz tudás,nem igaz?

2017. júl. 1. 21:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"Nyelvismeret és komoly technikai rajz tudás" ez elég egy középszerű munkához.

Én olyan szakot választottam anno, ahol azt hittem, a tudás számít. Gyorsan kiábrándultam, mert az egyetlen, ami számít, az a kapcsolat, ismeretség, jópofizás - egy technikai szakmában!

Hogy a Disneyhez kerülj be, minimum egy neves amerikai egyetemen kell végezned, belsős embereket megismerned, konferenciákra, előadásokra járnod, ahol kapcsolatokra tehetsz szert. (úgy tudom, nekik megvan egy saját animátor képzési rendszerük, nagy részüket onnan válogatják)

Ha itthonról próbálsz bejutni, az sem lehetetlen, ha sikerül nemzetközi versenyeken olyan kiemelkedő eredményt produkálnod, amin megakadhat a szemük, vagy olyan munkát szerezned, ami felkelti a figyelmüket.

2017. júl. 1. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A számítógépes technológia jelenleg ott tart, h szabadidődben magad el tudsz készíteni egy animációs filmecskét. Magyarországi cégek igen sok bérmunkát végeznek külföldi filmes cégeknek, animációs filmekhez is. Mo-n vannak igen jó animációs stúdiók, vsz képeznek szakembereket maguknak, h legyen utánpótlásuk. Járj utána!

Nem szeretném, ha irreálisan magas célt tűznél ki magad elé, az orcára esés magas valószínűsége miatt. És azt se szeretném, h lemondj az álmodról. Javaslom, dolgozz ki egy lépésről-lépésre tervet, h éred el a célod. Úgyhogy szépen fogj hozzá tanulni, nézd meg az idei KAFF anyagát, ismerkedj.

Japán rajzfilmeket szoktál nézni? A Chihiro Szellemországban-ról ill. A barátom, Totoro-ról mi a véleményed?

2017. júl. 1. 21:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Most nagyon...elcsüggedtem.

Az elsőnek nagyon köszönöm a véleményét,illetve a másodiknak is. Mindketten realistán látjátok a dolgokat és kimondjátok,amit kikell.

Nekem semmiféle ismeretségem nincs,illetve a jópofizásban sem jeleskedem,hiszen sokszor maradtam egyedűl azon az alapon,miszerint kitartottam a magam véleményénél és a végén csak nekem lett igazam.

Szóval nincs hátterem,0 ismerettség.

Ezt az álmot azt hiszem túl magasra akasztottam a fejem fölé.

Ejnye,te jó ég!

Második válaszoló; Az első japán rajzfilm, ha jól tudom Oscar-díjt kapott,bár én még egyiket sem láttam,viszont terveztem a napokban megnézni mindkettőt.

2017. júl. 1. 22:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Kettes vagyok

Nehogy lemondj az álmaidról, nem azért írtam, amit írtam. Koncentrál a lényegre, a tartalomra:

kreatív munkát akarsz végezni, olyan minőségben, ami a következő generációra pozitív hatással van.

A formája a vágyadnak az, h ezt a Disneynél akarod elérni. Pedig ez csak egy cég.

Érted az analógiát? Olyan ez, mint ha a Iksz típusú autóval akarnál az F1-ben bajnok lenni. nagyon megköti a megvalósulás lehetőségét. Annyi féle bajnokság van (rally, DTM, NASCAR), és oly sok féle autó, bármelyikben lehet nyerni.

Nézd meg ezt, ha fel akarsz derülni:

[link]

Ha megnézted a japán rajzfilmeket, írj privátot. Kíváncsi vagyok a véleményedre.

Üdv R

2017. júl. 2. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!