Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A Mona Lisa mitől olyan nagy...

A Mona Lisa mitől olyan nagy szám?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Attól, amitől egy csomó más régi festmény is. Lapozz fel néhány művészettörténet könyvet!
2010. máj. 19. 22:08
 2/7 anonim válasza:
100%

nem nagy szám.. illetve az.

Művészettöriből tanultuk, igazából Leonardo a saját korában is nagyon híres volt, szóval szinte minden képe/ műve híres volt. Művtöri tanárunk azt mondta, hogy azért lett ilyen híres mert egy csomószor ellopták, visszakerült stb. így híressé vált, másrészt a könyv is eléggé felkapottá tette, ami persze csak túlbonyolítja, misztikussá teszik, igazából szerintem nincs benne olyan nagy rejtély. De engem is megfog a kép:)

2010. máj. 19. 22:11
 3/7 anonim ***** válasza:
90%
Mona Lisa mai szemmel nézve egy csúnyácska nő, de a maga korában lehetett akár szépségideál is. Értékét főleg a titokzatosság, az alig sejthető mosoly és a köré font számtalan legenda adja meg. A művészet történészek mindig kitalálnak valamit vele kapcsolatban, ezért is misztifikálják.
2010. máj. 19. 23:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Amikor a Louvre-ban voltam, alkalmam nyílt megtekinteni, és valóban nem nagy szám. A legérdekesebbnek azt találtam, hogy a nő szemei olyanok, mintha fényképezték volna: minden szögből rád néz.

2010. máj. 25. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az érzékenyeket megbabonázza.
2010. máj. 28. 19:32
 6/7 anonim válasza:
100%
Leonardo mindig magával vitte! neki sokat jelentett ezért kíváncsi az utókor h miért is!
2010. máj. 30. 23:09
 7/7 anonim válasza:
100%
állítólag minden érzelmet rá lehet képzelni az arcára :)
2010. aug. 13. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!