Reformáció témakörben megrendezett versenyhez kellenének ezekhez a meghatározásokhoz a megoldások. Az internetet lehet használni hozzá, de én nem találtam sehol semmit, pedig sokáig kerestem. Hol kellene ezeket megkeresnem, esetleg tudnátok segíteni?
Figyelt kérdés
1. A hányatott sorsú evangélikus lelkész prédikációiból kinövő művében éles társadalomkritikát fejtett ki. Ki a szerző, és mi a mű címe?
2. Mikor és hol jelent meg a magyar nyelvű, protestáns Biblia MÁSODIK kiadása?
3. Görög származású hitújító, aki tagadta Jézus istenségét ezért a római inkvizíció halálra ítélte, és kivégezték.
2017. máj. 7. 19:33
1/3 anonim válasza:
Szia!:)Én is ezen a versenyen dolgozom csapattársaimmal, és sajnos mi sem találjuk a kérdeésekre a választ. :(
2/3 A kérdező kommentje:
Ohh értem😃 köszi
2017. jún. 2. 14:36
3/3 anonim válasza:
1.Dévai Bíró Mátyás Orthographia Vngarica
2.1597 Kassa
3.Giorgio Blandrata,( bár halála körülményei kétségesek és egyes források félrevezetőek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!