Nektek mi volt a kedvenc szépirodalmi művetek amit tanultatok irodalom órán?
Nem igazán emlékszek. Középsikolában utolsó évig semmit nem olvastam, de aztán a nyári szünetben rákaptam az olvasásra, akkor visznt már nem érdekelt hogy mi kötelező és mindent elolvastam, ami otthon volt.
Szóval nem tanultunk róla, talán csupán ajánlott olvasmány volt, de az egik legmeghatározóbb élményem Camus: Közöny c. regénye volt, annak a hangulatával tudtam a legjobban azonosulni.
Csehov - A sirály. Szerintem zseniális ahogy a boldogtalan, magányos szereplők az egész műben "elbeszélgetnek egymás mellett".
Tolsztoj - Ivan Iljics halála. Nagyon tetszett benne, hogy Ivan Iljics a halálos ágyan jött rá, hogy mennyire "félre élte" az életét.
Mikszáth - Beszterce ostroma. Szerintem a magyar irodalomban Mikszáth az egyik legnagyobb zseni. Ez az ember több, mint 100 éve alkotott, és még mindig meg tud nevettetni. Humor, fordulatos, érdekes, és mégis mély mondanivalójú történetei vannak. A stílusa zseniális.
Madách - Az ember tragédiája. Ehhez a műhöz azért érni kell, mert nagyon mély gondolatok vannak benne. Imádtam olvasni, azóta már újra is olvastam.
De igazából mindegyiket szerettem, tizediktől fogva(sajnos, az eposzok, és a Biblia még mindig nem fekszik nekem). Bár azért azt megemlíteném, hogy én minden kötelezőt utolsó éven olvastam el, amikor rájöttem, hogy ezek milyen jó művek (meg milyen jó lenne jó érvelést írni érettségin :D).
Nekem tetszett a Tartuffe, mert vicces és ironikus mű, de a kedvencem a Hamlet volt, mert akkoriban pont azon elmélkedtem én is, hogy mi a franc az élet értelme, vagyis: 'Lenni vagy nem lenni' :D
Ezen kívül... Edgar Allan Poe: A Holló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!