Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Alig használt gitárom mennyit...

Alig használt gitárom mennyit érhet? Gitárcserét megéri hozzá nem értőként forszírozni?

Figyelt kérdés
4 éve vettem egy Valencia, spanyol gyártmányú, műanyaghúros gitárt. Akkor 22.000-et fizettem érte. Sajnos kicsi a kezem (lány vagyok), a gitárnak pedig elég vastag a nyaka, ezért nem igazán tudtam megtanulni játszani rajta, így kb. teljesen új. El szeretném cserélni egy fémhúrosra, vagy eladni, és helyette vásárolni fémhúrosat, de nem szeretnék túl sok plusz pénzt kiadni rá. Használt gitár is érdekel, a lényeg, hogy szép hangja legyen, jó állapotban legyen. Van olyan hely Bp.-n, ahová bevihetem, és nem húznak le? Vaterán mennyiért lenn érdemes eladnom? Köszi!
2010. máj. 13. 08:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Én a helyedben inkább a neten adnék fel hírdetést. Kevés hely van, ahová beviszi az emebr, és nem húzzák le. Ha valóban nem nagyon használt, akkor - mivel a hangszereknél nem csökken úgy az ár a használtásggal, mint pl. egy kocsinál -, ezért szerintem az eredeti árhoz közeli összeget kaphatsz érte, akár 20 ezret is. De nézd meg, most mennyit érne.
2010. máj. 13. 08:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, és ne cserélgess láttatlanul. Eleve nem értem ,hogyan vehettél olyan gitárt, ami nem jó neked. Legközelebb csak úgy vegyél, hogy elmész a boltba, és végigpróbálod, amit lehet.
2010. máj. 13. 08:36
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem értettem hozzá, amikor vásároltam, nem tudtam játszani rajta, hogy próbálgassam, de már látom, hogy hiba volt... :S Köszi a választ!
2010. máj. 13. 18:33
 4/4 anonim válasza:

Ha hangszerboltba viszed, akkor számolni kell vele, hogy a bolt hasznot akar húzni. (Ez természetes is.) Inkább én is a netet javaslom. Igaz, hogy egy hangszer nem veszít annyit az értékéből, mint egy autó, de a piac törvényei itt is érvényesek. Még ha tényleg gyári állapotban van a gitár, akkor is az ember közel ugyanazért az összegért inkább az újat veszi meg, elvégre ott kevesebb a kockázat, garancia is van, és megvan az az érzés, hogy ő avatja föl a hangszert. Tehát ha sikeresen szeretnéd eladni, akkor a jelenlegi új árhoz képest egy olyan árat kell találni, amire a vásárló azt mondja, hogy ezért a különbözetért megéri elgondolkodni, hogy újonnan, vagy használtan vegyen-e gitárt. (A 22ezer és a 20ezer szerintem nem ekkora különbség.)

A fémhúros gitár valóban szebben szól akkordjátékra, és a nyak is keskenyebb, de kezdő gitárosként (azért bátorkodtam ezt írni, mert azt írtad, hogy nem igazán tudtál megtanulni játszani a gitáron) számolni kell avval, hogy a fémhúr jobban vágja az ujjakat.

2010. jún. 16. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!