Alig használt gitárom mennyit érhet? Gitárcserét megéri hozzá nem értőként forszírozni?
Ha hangszerboltba viszed, akkor számolni kell vele, hogy a bolt hasznot akar húzni. (Ez természetes is.) Inkább én is a netet javaslom. Igaz, hogy egy hangszer nem veszít annyit az értékéből, mint egy autó, de a piac törvényei itt is érvényesek. Még ha tényleg gyári állapotban van a gitár, akkor is az ember közel ugyanazért az összegért inkább az újat veszi meg, elvégre ott kevesebb a kockázat, garancia is van, és megvan az az érzés, hogy ő avatja föl a hangszert. Tehát ha sikeresen szeretnéd eladni, akkor a jelenlegi új árhoz képest egy olyan árat kell találni, amire a vásárló azt mondja, hogy ezért a különbözetért megéri elgondolkodni, hogy újonnan, vagy használtan vegyen-e gitárt. (A 22ezer és a 20ezer szerintem nem ekkora különbség.)
A fémhúros gitár valóban szebben szól akkordjátékra, és a nyak is keskenyebb, de kezdő gitárosként (azért bátorkodtam ezt írni, mert azt írtad, hogy nem igazán tudtál megtanulni játszani a gitáron) számolni kell avval, hogy a fémhúr jobban vágja az ujjakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!