Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » A jobb agyféltekés tanfolyamma...

A jobb agyféltekés tanfolyammal gyakorlatilag csak portrét tanulok meg rajzolni?

Figyelt kérdés
Meg akarok tanulni rajzolni,de inkább egész testes állatokat+ tájat akarok rajzolni. A portrék viszont nem igazán érdekelnek, és jobb agyféltekés tanfolyammal szinte csak azt tanulhatok.
2017. febr. 21. 05:13
 1/4 anonim ***** válasza:

ez hülyeseg, h csak portrét fogsz tudni rajzolni.

azert mert ott azt rajzoltok az nem azt jelenti.

a technikat tanulod meg, h kell rajzolni.

2017. febr. 21. 08:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Amúgy se úgy van az, hogy te most fogsz egy lapot, ceruzát s te most állatokat firkálgatsz.

Szerinted minek tanultunk mi művészek is több évet?

Mi se úgy kezdtük. Az alapokat kell megtanulni. Vonalkezelés, arányok első sorban.

20ezer kockát és egyéb geometriai testeket rajzoltunk, majd anyagokkal bővítettük, s később másokkal. Pl koponya stb.

Ha félévig akkor fél évig kell rajzolnod pl egy kockát, amíg nem lesz megfelelően arányos.

Ahogy testet se egyből fogsz rajzolgatni. +anatómia

Kedvencem az volt, mikor egy gyerek ilyet kérdezett: Milyen anime karaktert tudna könnyen lerajzolni tehetség nélkül...

Öööh... Csak annyit írtam: Szerinted a manga rajzolók úgy alkotnak, hogy nem tudnak rajzolni?

Azt mondom neked is, hogy alapoktól kezdjed. Amíg a kocka nem lesz rendes kocka addig bonyolultabb arányok nem fognak menni.

Csak fokozatosan.

Egyszer voltam egy falubeli rajzoktató foglalkozáson. Hát ott minden volt csak nem célra törő tanítás. Ellentétbe a tanárom minden tanítványának egyedi stílusát, vonalkezelését stb t nézte s úgy adott tanácsokat; mindenkit saját fejlődéséhez képest osztályzott.

Ám nem tudom te milyen szinten űzöd, ezért érdekelne pár munkád.

Az a jó pár év hasznos volt, még ha már undorom is volt a rajztémákból.

De így utólag visszatekintve nem bántam meg.

Ám vannak olyan "csoportok", akik csak kihasználják az emberek vágyait.

Pl "hogyan tanulj meg mangát rajzolni" ilyen olyan könyv stb jó szép árakon. S ha kiderül animések közt, hogy megy a rajz nekem volt, hogy megkért pár ember, tanítgassam őket.

S elmondtam mivel kezdjük, már nem is érdekelte annyira őket xD

Meg az agykontrol stb tanfolyamok anyám kínja a legnagyobb behúzás.

Van valsós alapja az önmagunkba vetett hit, de semmi más.

2017. febr. 21. 19:06
 3/4 Apaluka válasza:
Gyakorlatilag semmire sem tanít meg, de legalább sokba kerül...
2017. márc. 7. 22:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Maximum némi technikát magadra szedsz. De művészi szinten nem tanulsz semmit. A művészet ott kezdődik, hogy komoly mondanivalója van a rajzaidnak. Legyen az egy 10x15 méteres oltárkép, vagy egy papírfecnire vetett firkálmány.
2017. márc. 21. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!