Mért pattognak állandòan a határon túli magyarok, amikor nekem magyarorszagi horvát kisebbség tagjaként sincs több jogom?
Szerintem nem a határon túli magyarok pattognak, ők meg sincsenek kérdezve általában, hanem őrájuk hivatkozva, meg ő mögéjük bújva örjöngenek a határon inneniek, akik ebből kiváló politikai tőkét kovácsolnak maguknak. Tudod, úgy van ez, ha itt bármiféle emberek elkiáltják magukat, hogy trianon, akkor a következő percben azt veszik észre, hogy 20-30%-kal benn ülnek az országházban. Ezért ez egy kiváló dolog, ha valaki politikában jutni akar valamire. Aztán mikor élesben van rajtuk a sor, akkor az első nyugati kenőpénz fejében boldogan tönkreteszik a Mávagtól kezdve az Ikaruszig mindent, nyomorba és halálba döntik a magyar népet, porig rohasztják az országot rezzenéstelen arccal... de kéne nekik még háromszor ekkora ország is.
Mondjuk azért a határon túli magyarok többmilliós tétel, viszonylag egy tömbben, persze, hogy előrébb vannak ebben-abban. Amúgy tudtommal Pesten az Örsön az Ikea mögött van a horvátok iskolája. Miután a szerbekkel nem fértek össze, elköltöztek a Rózsák teréről új épületbe, külön intézménybe. De persze megértem, hogy lehetne több is, és vidékről nem fog valaki oda járni.
Gondolkodj.
A "határon túli" magyarok is magyarország részét képezték valaha, csak elvették a területet magyarországtól, de az a terület magyar maradt, többnyire. Ezért akik itt élnek általában harcolnak egymásért (vagy nem), hogy több jogot tudjanak megszerezni.
Mivel tudtommal Horvátország nemlett beolvasztva magyarországba, ezért nincs ekkora probléma a kissebbséggel. Romániában más a helyzet, jelenleg is ugymond harcolnak a magyarok ellen a románok, hogy betudjanak minket integrálni.
Szerintem nem történt pattogás, mert mindegyik oldalnak szar helyzete van. Innen is a fiatalok nagyrésze menekül külföldre, nemakarnak egy nyomortelepen megrohadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!