Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Művészet mint terápia?

Művészet mint terápia?

Figyelt kérdés
Erről a témáról szeretnék írni, csak ki kellene ragadni belőle egy részt, de nem tudom mi legyen..valaki akii nagyon értelmes okos és ráér ezen gondolkozni nem segítene? :D
2017. febr. 7. 16:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Én például terápiaként kezdtem el művészkedni. Persze nem orvosi javaslatra, csak volt egy nehéz időszakom és szükségem volt egy kis kikapcsolódásra. A jobb agyféltekés üzemmód pedig igazából pont ilyen; csak úgy elrepült vele az idő és a végén még sikerélményem is volt. Érdekes dolog volt ráismerni a sajátos, kialakuló stílusomra... Még akár önismereti utazásnak is lehetne nevezni.

(Persze nem tartom magam értelmesnek és okosnak, de nem ám, csak jeleztem, hogy hozzám fordulhatsz. :D)

2017. febr. 9. 10:25
 2/2 anonim ***** válasza:
Tudok Neked nagyon értelmes és okos embereket javasolni ezzel kapcsolatosan...Csak azt tudom elmondani, ami velem megtörtént. Én orvosi javaslatra kerültem egy csodálatos helyre, ahol művészetekkel is foglalkoztunk. Elképesztő, hogy milyen változáson mentem keresztül! Voltak olyan órák, ahol zenét hallgattunk - ellazulva, csendben -, a másik órát végig énekeltük, majd rajzoltunk, festettünk.(Pl. zenére történő festés- mit érzel az adott pillanatban.) Azelőtt még a rádiót sem kapcsoltam be, most pedig már voltam az Operaházban, a Youtubon hallgaton a klasszikus zenéket, operákat. Ez utóbbit úgy teszem, hogy kinyomtatom a szöveget magyarul és végigkövetem vele az operát. Persze előtte mindent elolvasok róla. Nagyon megszerettem a zenét, az életem részévé vált! A rajzórákból a kifestőzés maradt meg...de az is ritkán. A zene - főleg az operák - a mindenem! Nem is tudom, hogy tudtam meglenni nélkülük! Én a helyedben ezt a részt választanám!
2017. febr. 18. 02:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!