Mit lehet kezdeni ezzel a kritikával? (Versek)
Én kifejezetten szeretem a hagyományos verseket. Nem azt mondom hogy ne törődj a kritikákkal, de ne lehet hogy rossz szerkesztőségeknek, rossz közegbe küldted el. Próbálj olyabokat, ahol a hagyományosabb szemléletűek is pörögnek. A művészetben nincs két azonos ízlés, kivetnivalót mind fognak találni a verseidben, (ahogyan anno Adyéban vagy Radnótiéban is például)kérdés hogy ki mennyire.
Ha neked ez tetszik, ez a "hangod" akkor ne akard megváltoztatni. Ha van blogod, futtasd azon őket, vagy ha nem, publikáld ott. A kiadók köz7l pedig keress olyat ahol elfogadóbbak a hagyományos szemlélettel.
„Azt monjátok modern?
Annak száz éve vége!
Vagy legalábbis ötven,
józan számítással.
Túl vagyunk azóta
három posztmodernen,
s talán azon is, mi rájuk következett.
S akkor most hogy legyen?
Mi jöjjön? Avantgárd? Az
kétszer is lecsengett,
s kétszer is kifulladt:
kínos gyorsasággal
s dicstelenül, csendben, mert
nem mondom, erős volt, bátor és izgalmas,
de kevés s terméketlen
egy ilyen hosszú távra.
No de nem baj, jól van.
Ti csak tördeljetek.
Sorokat, gondokat,
Eszméket, jövőket.
Mi is elleszünk majd.
S másképp hogyha nem megy,
majd dolgozunk legfennebb,
Ahogy azt érdemes.”
(Ne haragudj, nem tudtam megállni.)
(Szerintem összekeversz valakivel; határozottan meg szoktam állni. De akkor már engedd meg, hogy talán valamivel világosabb formában megismételjem az előző körben mondottakat: a korszerű és a modern nevetségesen viszonylagos fogalmak; a XX. század egy adott pontján példának okáért néhány évtizednyi szünetet, tiltást és megbélyegzést követően a regényeknek megint elkezdett cselekménye is lenni, más szóval az ún. hagyományos stílus időről időre köszöni szépen, és feltámad. A formabontás meg nem mindig bizonyul ilyen életképesnek. Más szóval: aggodalomra semmi ok, egyszer talán még divatba jössz.)
(Elkövette: az 5-ös, aki minden kérdésnél ezt csinálja.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!