Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Mit lehet kezdeni ezzel a...

Mit lehet kezdeni ezzel a kritikával? (Versek)

Figyelt kérdés
Több szerkesztőségtől is azt a kritikát kaptam, hogy a verseim nem elég korszerűek. Azt mondták, formailag jó, kreatív, szemléletes és érdekes megoldások vannak bennük, máshol azt írták, a verseim szimpatikusak. De azt kaptam általában kritikának, hogy túlságosan hagyományos, mintha nem illene bele a modern közegbe. Próbálom megfogadni a tanácsot, és több modern verset, kortárs költőt olvasni. De baj az tulajdonképpen, ha a hagyományos verseket szeretem? Volt, aki azt mondta, tördeljem szabad verssé, tegyek bele több igét, hogy mozgalmas legyen, és akkor lát lehetőséget a publikálásra. Átjavítottam a verset, de nem tördeltem szabad verssé, mert nem szeretem. Szerintetek mit lehet most csinálni? Valóban nem érdekelnek senkit manapság olyan versek, amik talán kevésbé modernek?
2017. febr. 4. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Én kifejezetten szeretem a hagyományos verseket. Nem azt mondom hogy ne törődj a kritikákkal, de ne lehet hogy rossz szerkesztőségeknek, rossz közegbe küldted el. Próbálj olyabokat, ahol a hagyományosabb szemléletűek is pörögnek. A művészetben nincs két azonos ízlés, kivetnivalót mind fognak találni a verseidben, (ahogyan anno Adyéban vagy Radnótiéban is például)kérdés hogy ki mennyire.

Ha neked ez tetszik, ez a "hangod" akkor ne akard megváltoztatni. Ha van blogod, futtasd azon őket, vagy ha nem, publikáld ott. A kiadók köz7l pedig keress olyat ahol elfogadóbbak a hagyományos szemlélettel.

2017. febr. 4. 14:51
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Van egyébként blogom, de az tematikus blog, nem publikáltam ott a verseimet, szerinted van értelme blogon publikálni őket?
2017. febr. 4. 15:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy van értelme! Ha jól csinálod, még fel is fedezik, de minimum plusz pont a kiadóknál a blogod olvasottsága.
2017. febr. 4. 15:32
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen, de sok pályázatra meg folyóiratba nem lehet beküldeni már megjelent írásokat.
2017. febr. 4. 15:58
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

„Azt monjátok modern?

Annak száz éve vége!

Vagy legalábbis ötven,

józan számítással.

Túl vagyunk azóta

három posztmodernen,

s talán azon is, mi rájuk következett.

S akkor most hogy legyen?

Mi jöjjön? Avantgárd? Az

kétszer is lecsengett,

s kétszer is kifulladt:

kínos gyorsasággal

s dicstelenül, csendben, mert

nem mondom, erős volt, bátor és izgalmas,

de kevés s terméketlen

egy ilyen hosszú távra.

No de nem baj, jól van.

Ti csak tördeljetek.

Sorokat, gondokat,

Eszméket, jövőket.

Mi is elleszünk majd.

S másképp hogyha nem megy,

majd dolgozunk legfennebb,

Ahogy azt érdemes.”

(Ne haragudj, nem tudtam megállni.)

2017. febr. 6. 03:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj, hogy így írod a verseidet, csak akkor ne számíts arra, hogy publikálásra is kerülnek. Ha több szerkesztőség is ezt mondja neked, akkor ez nem véletlen. Hidd el, hogy ők azok, akik nap mint nap ebben élnek.
2017. febr. 6. 22:05
 7/9 A kérdező kommentje:
5-ös, te minden verses kérdésnél ezt csinálod, és mindig azt írod, hogy nem tudtad megállni. utolsó, köszönöm a véleményt.
2017. febr. 7. 02:17
 8/9 anonim ***** válasza:

(Szerintem összekeversz valakivel; határozottan meg szoktam állni. De akkor már engedd meg, hogy talán valamivel világosabb formában megismételjem az előző körben mondottakat: a korszerű és a modern nevetségesen viszonylagos fogalmak; a XX. század egy adott pontján példának okáért néhány évtizednyi szünetet, tiltást és megbélyegzést követően a regényeknek megint elkezdett cselekménye is lenni, más szóval az ún. hagyományos stílus időről időre köszöni szépen, és feltámad. A formabontás meg nem mindig bizonyul ilyen életképesnek. Más szóval: aggodalomra semmi ok, egyszer talán még divatba jössz.)

(Elkövette: az 5-ös, aki minden kérdésnél ezt csinálja.)

2017. febr. 7. 23:31
 9/9 A kérdező kommentje:
Pedig van valaki, aki mindig ezt csinálja. Köszönöm a véleményed.
2017. febr. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!