Mivel érzékeltetik a fény csillogását a grafikusok?
A ceruza rajzoknál használnak valamilyen fehér színű "ceruzát", amivel befehérítik pl. egy emberi orr hegyét, amin a fény tükröződik. Ceruzarajzról, grafitrajzról van szó, és amikor a youtube-on ilyen rajzolós videót nézek, úgy látom, hogy amit használnak, az egy fehér ceruza.
Lehet is kapni fehér ceruzát, de az nem fehéríti be a grafitot.
Próbáltam mindenféle fehér ceruzát, művészellátóban is voltam, adtak kréta-ceruzát, meg pasztell ceruzát (fehérek), de egyik sem jó. Amit a művészek használnak, attól a ceruzától - amire satíroznak vele- ott a rajz még az eredeti lapnál is !!! fehérebb lesz.
Én is ezt a hatást szeretném.
Valaki? Köszönöm, előre is.
Köszi. De amit keresek, az egy új fehér réteget visz fel, nem eltávolít.
Egy olyan fehér ceruzát keresek, ami vakítóan fehéren fog, még a grafit-satírozott területekre is.
A fény és árnyék, és a csillogás is a környezetének a tónusától függ. A művészek ezt úgy érik el, hogy a környezet tónusából emelik ki a csillogást.
Hogy mennyire a környezettől függ, hogy mit látsz, íme egy ábra, amelyen A és B négyszög teljesen azonos színű. De nem annak látjuk, mert a környezet alapján más tónusúnak ítéli az agyunk - ami mindig viszonyítás üzemmódban dolgozik:
Ugye hihetetlen, hogy azonos tónusúak. Pedig bármelyik rajzolóprogramban rámérhetsz a négyzetekre. Teljesen azonosak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!