Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Művészet modernizálása?

Művészet modernizálása?

Figyelt kérdés
Mondanátok nekem egy pár érvet hogy szerintetek miért jó a művészet modernizálása?

2016. dec. 28. 11:09
 1/5 piriiiii ***** válasza:
100%

Nem jó.

Maximum egy eszközként jó - az alkotó képes elvontakoztatni, képes nyitni és nem földhöz ragadt. De ez csak ideiglenesen helyes szerintem.

2016. dec. 28. 11:56
 2/5 Molyember ***** válasza:
80%
Mit jelent a "művészet modernizálása"? Ha az a kérdésed, hogy van-e létjogosultsága a modern művészeteknek, akkor persze. Muszáj új dolgokat kitalálni, semmi értelme újra megfesteni a Krisztus Pilátus előttet, még akkor sem, ha óriási teljesítmény lenne, mert már megfestették. Semmi értelme realisztikusan festeni, rajzolni, mert hiába nehéz technikailag, ezt már megcsinálák korábban, elmondtak vele mindent, amit lehetett. Vagy írjunk egy könyvet úgy, mint Jókai? Minek? Az csak másolás, és sehogy sem illeszkedik a mai ember életébe. Új kifejezésmódokat kell találni.
2016. dec. 28. 15:32
 3/5 Molyember ***** válasza:
Lepontozást kaptam, ellenérvet nem. Jellemző.
2016. dec. 29. 00:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem az ugrott be erről, hogy a színdarabokat, operákat manapság gyakran modern köntösbe húzva adják elő. Így elég könnyű a darabot elrontani a túlzottan ráerőltetett modern eszközökkel, amiktől az író forogna a sírjában, ha látná, ugyanakkor rávilágíthat arra, hogy mennyire időtálló az adott darab, vagy egy modern rendezés új értelmet adhat neki. Ha jól van megalkotva, az eredmény akár érdekesebb, izgalmasabb is lehet. Szívesebben nézek meg valamit egy modern rendezésben mint huszadszorra ugyanazokkal a korhű díszletekkel a "papírforma" szerint előadva. Persze ilyenkor mindig vannak (általában idősebb emberek), akik húzzák a szájukat, hogy ők nem ezért jöttek, az eredetit akarják, viszont a színházba nem járó fiatalokkal meg lehet, hogy pont ez a modernség kedvelteti meg a műfajt, aminek kell az utánpótlás közönség ahhoz, hogy életben maradjon.

A festészettel, szobrászattal, zenei, irodalmi művekkel kapcsolatban pedig egyetértek a 2. válaszolóval. Minden kornak megvan a maga stílusa, mindig vannak, akik ellenzik az újításokat, mert régen minden jobb volt, viszont ezek az újítások vezettek ahhoz, hogy ilyen sokféle stílus kialakult, amiből mindenki megtalálhatja a magának tetszőt.

2016. dec. 29. 13:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a modern művészet részeire szedte a régi művészeti árnyzatokat, hogy megtalálja annak lényegét, amiből ezek után ki-ki kedvére építkezhet.

Amúgy ha régi képet másol valaki,akkor az másolás,de ha most csinál valaki mai témákról realisztikus képet,akkor az sem lesz olyan,mint régen,mert nem lehet. Az emberek és a környezet megváltozott..

2016. dec. 29. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!