Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Miért nézik le a modern...

Wwemort kérdése:

Miért nézik le a modern művészetet?

Figyelt kérdés

A környezetemben, és az interneten is mindenki lenézi, kineveti a modern művészetet. Mindenki azt mondja:

-Ilyet én is csinálok.

Az osztályomban még a tanárom is tehetségtelenek tartja

azokat a művészeket, akik kicsit absztraktabb kifejezést képviselnek.

2016. dec. 2. 01:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha az átlagember a Sixtusi kápolnát giccsnek tartja, akkor abban speciel még igaza is lehet. :D

Michelangelo nagyon jó szobrász volt, de festőnek azért messze nem volt olyan jó. Nem mondom, hogy nem képvisel értéket, de kicsit túl van ragozva. De ezt csak közbevetőlegesen jegyeztem meg.

Itt említették előttem többen is, hogy az "átlagember" a hagyományos stílusokat megérti, de a modernem nem.

Ez így nem igaz, aki nem tudja a modernben észrevenni az értéket, az a hagyományos stílusokat sem érti. Legfeljebb csak kapisgál belőle valamit, de pont a lényegét nem érti.

Konkrét példa: mit látunk a képen?

[link]

100 emberből 99 azt mondja, hogy egy étkezés csendéletét. Ez is igaz, de egyáltalán nem az a fő üzenete ennek a képnek, hogy megnézzük valakinek a táplálkozási szokásait. Ezek mind keresztény szimbólumok, a kenyér a bor és a hal. Ez a festmény, ha úgy tetszik a krisztusi életmű és a kereszténység mellett letett hitvallás.

A legtöbb korabeli németalföldi csendélet mind-mind valamilyen allegorikus üzenetet hordoz vagy a kereszténységgel, vagy az antik görög-római mitológiával kapcsolatban. De ezt csak azok tudják értelmezni, akik vagy az adott korban éltek, vagy megtanulták valahol, hogy az adott korban hogyan értelmezték ezeket a képeket.

2016. dec. 2. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!