Mi ennek a festménynek a címe és ki az alkotója?
Közben megtaláltam: Degas a festő neve és több hasonló képe van.
Ez azért is vicces ,mert előtte is kerestem neten és csak a kérdés beírása után találtam meg,másrészt két hete voltam a Degas-tól Picassoig kiállításon (ahol nem volt ez a kép).
Nos,ez egy régebbi kérdés,mint a tegnapi Miss Hungary,egyébként tudom ment a TV-ben,de nem néztem.Hogy miért fontos?Nem is tudom,egy filmben láttam,ahol egy festő egy balerinatanoncot festett le és a vége az a kép lett.A festő a nővel szerencsétlenkedett-kortársai szerint-ahelyett,hogy üzletileg sikeres képet alkotott volna.Míg a lány nem volt jó táncos,a nénje árnyékában volt,de a végén mégis őt vették fel a jó hírű balerinaiskolába a zsűri alapján-testvérét megelőzve.A festő pedig a képe alapján elismert,keresettt művész lett,ergo mindketten szimbiózisszerűen befutottak a pályájukon.A kép egyébként az 'szem szerepel az általános iskolai Tér-forma-szín rajztankönyvben.
Vagy ez: [link]
vagy ez: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!