Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik ez a novella?

Melyik ez a novella?

Figyelt kérdés
Keresem, de az istennek se tudom a neten megtalálni... Arról szól, hogy a Bánát (vagy Bánság? Bácska?) valamelyik nagy család birtokában volt, és hogy gyakran mondták rá, hogy az az édenkert egy darabja, amit birtokos is szívesen terjesztett, de aztán szép lassan egyre nagyobb földeket kártyázott el, és a végén semmi nem maradt belőle. Az örökösök végül egy kis pesti lakásban laktak, és az utolsó telekről hazahoztak földet, amit egy virágcserépbe tettek, és abba virágot ültettek, de amikor az anya a csecsemő fiát a közelében tartotta, a csecsemő belerúgott és lerepült a cserép. Azt hiszem, az a befejező mondat, hogy "Lám, neked is maradt mit elherdálni az ősök földjéből".
2016. nov. 25. 09:19
 1/5 anonim ***** válasza:
..
2016. nov. 25. 09:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mikszáth Kálmán: A Barlóthi Dominium
2016. nov. 25. 10:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Balóthy-dominium. Szerző valóban Mikszáth. Nekünk még kötelező olvasmány volt 40 éve. Még ma is az?
2016. nov. 25. 12:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Mi ezt talán 4-6. osztályban vettük, és most vagyok 10-es.

Hármas, szerintem mai napig kötelező tananyag.

2016. nov. 27. 15:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat% Valóban kötelező, de fogalmam se volt, hányadikban találkoztam vele.
2016. nov. 27. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!