Lesz-e valaha értelme az életemnek?
Az értelmet neked kell belevinni az életbe. Amit írsz: az nagymértékben függ attól, mit és hogyan írsz.
József Attila például megajándékozta az utókort, engem is, verseit olvasva szellemi utamon emelkedem. Mozart, Bach, Van Gogh, A névtelen gótikus katedrális építők - mind segítség a szellemi úton.
Antoni Gaudí, a katalán építész is - bár ő arról magában tudott, hogy a szellemi emelkedést segíti műveivel, de mikor az utcán összeesett meghalt - egy szegénykórházba vitték, azt hitték, hogy egy névtelen koldus.
Szóval a "hírességet" nem biztos, hogy megtapasztalod, de a műveknek úgyis ihletből kell születniük- és nincs szerepe ebben annak, hogy mit szól hozzá a világ. Ha ihletett - akkor az a mű jó is.
"Nem ismerjük a világegyetem célját, de azt tudjuk, hogy a tiszta gondolkodás és az igazságos cselekedet segíti a céljait, még ha azok sosem tárulnak is fel előttünk."
Jorge Luis Borges
Nincs sok értelme az ilyen ajándéknak.
De az életednek viszont neked kell megtalálni az értelmét. Igazából nincs sok értelme az emberi életnek (pl nem vagyunk hasznosak mint a méhek stb), csak rongálunk s magunk javaira fordítunk mindent.
Az már más kérdés, hogy van-e életcél ami leköti vagy/és kitölti az életedet, de azt Te alakítod hogy jó vagy rossz irányba.
Nem csak írni kellene hanrm elgondolkodni dolgokon, főleg ha alkotó vagy!
S ne feledd, ahány ember annyi személyiség/egyediség, az már más hogy vannak közös vonások. Pl akár a hobbik.
Szerintem keress egy párt aki életet lehel beléd.
Sokat változtat.
Művész vagyok s igen vannak elismerés nélküli helyzetek "hmm ez jó"- s elnéz a munkám mellett. Ez megesik, azóta azoknak nem mutatok semmit s letojom, mivel kicsit degeneráltak meglátni bármit s azt értelmezni/értékelni, vagy csak pozitív vagy negatív véleményt alkotni.
Grafika, szobrászat, varrás, egyéb ékszerek, kisbútor tervek stb ... elég sok mindenhez értek, de tudom hogy nem fogok tudni érvényesülni kezdetben kisebb vevő/érdeklődői kör nélkül, s ehhez pedig mindenek előtt több termék/alkotás kell, mindahoz pedig pénz a befektetéshez. (modern ajándékboltot akarok)
A költészet kihaló ág, ahogy pl a fazekas, hacsak nincs hatalmas szerencse vagy több évtizednyi munkád benne.
Rengeteg alkotó megreked vagy feladja. Valahogy nekem még nincs kedvem, főleg mivel fiatal vagyok.
23-n
"nincs sok értelme az ilyen ajándéknak" - mivel egyre kevesebben fogják fel mi is az amit kapnak. Legtöbb embernek a szöveg az szöveg, jajj ez tetszik letöltöm s kiírom valakinek... Kb ilyen a legtöbbnek.
Pl olykor irogatok én is, de nem osztom meg. Inkább a gondolataimat visszatükrözöm alkotásokban, ha úgy vagyok. Szavakat képkeretbe öntöm - jól illik ide.
szerintem aki szivbol csinalja az nem kerdez ilyet
azert kell irnod mert enelkul meghalnal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!