Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Melyik a legkedvesebb festmény...

Melyik a legkedvesebb festményetek (híres vagy kevésbé ismert)?

Figyelt kérdés
2016. okt. 27. 14:33
 1/8 anonim válasza:
100%
Nekem ket nagyon kedves festom van, az osszes festmenyeikert rajongok. Caravaggio es Gustav Klimt. Most Napolyban elek es nincs olyan honap, hogy ne keresnem fel a kiallitasokat ahol Caracaggio festmenyei vannak fellogatva. Szerintem egy geniusz volt. Mar sokeve volt szerencsem Becsben egy Gustav Klimt kiallitashoz. Akkor szerettem bele. Azota nem lattam eloben, de hamarosan tervben van.
2016. okt. 27. 14:46
 2/8 anonim ***** válasza:
41%

Például:

[link]

2016. okt. 27. 14:47
 3/8 anonim ***** válasza:

Híres: Salvador Dali

[link]

Kevésbé híres: Nick Kushner

[link]

(a saját vérét használta festésre)

2016. okt. 27. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Munkácsi Mihály, Paál László.
2016. okt. 27. 18:22
 5/8 anonim ***** válasza:

Akad pár, pedig nem vagyok nagy művészlélek. Annál inkább érdekel a történelem. Éppen ezért azok a festmények, amik leginkább visszaadják (már-már fotó szerűen) egy bizonyos kornak, helyszínnek az élményét.

A két Vereschagin Vasily és Petr.

Aztán August Pettenkoffen.

Magyarok közül természetesen Csontváry és Munkácsy (különös tekintettel az Este a Parc Monceauban-ra).

Illetve kortárs festő Koday László képei.

2016. okt. 28. 10:44
 6/8 anonim ***** válasza:
Fhu, nincs egy...Salvador Dalí és René Magritte festményei nagy hatással voltak rám, konkrét darabot tőlük nem tudok kiemelni. Ugyanígy odáig vagyok mindenért ami Agnes Cecile keze alól jön ki. Ha mégis egy képet kéne megemlíteni, akkor Bosch-tó a gyönyörök kertjét mondanám. De biztos van még egy jó pár, ami most épp nem jut eszembe, de megérintett.
2016. okt. 28. 11:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Koszi a valaszokat.

Nekem egyik nagy kedvenc Dali Az emlekezet allandosaga (az oras kep), sajnos eloben meg nem volt szerencsem hozza, viszont szeretnem kirakni a nappalimba, szerintetek sima kepkent egy szep keretben vagy vaszonkepkent mutatna jobban?

2016. okt. 28. 20:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Kérdező: az a Dali kép nekem is tetszik.

( Poszter jellegű képként, sima keretben tenném fel, jelezvén, hogy tetszik, de nem akarok úgy tenni, mintha az eredeti lenne. Szíved joga, Te melyiket választod.)

2016. okt. 28. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!