Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Milyen festőállványt vegyek?

Milyen festőállványt vegyek?

Figyelt kérdés

Tesómnak vennék karácsonyra állványt.Láttam egy ilyet ( [link] azonban bizonytalan vagyok és fogalmam sincs, hogy ez jó-e, mert nem értek hozzá. Az alumínium a jobb vagy a fa? Milyen magas legyen? Ha összecsukható annak előnyei, hátrányai?

Szóval teljesen tanácstalan vagyok :D Szeretnék olyan 12000 Ft alatt maradni.

2016. okt. 23. 22:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Az asztali festőállványt, ahogy a neve is mutatja, asztalra kell tenni, és akkor az asztalnál ülve tudsz festeni. Máshol viszont nem, kell hozzá az asztal. Ez tehát rajzórára való megoldás, másra nem nagyon - nem javaslom.

A stúdió állvány az ott áll fixen, stabilan, de műterembe való. Lehet persze máshol is, de hely kell neki, és nem praktikus sehova sem cipelni.

A tábori állványok összecsukhatóak, ezért nem foglalnak helyet, ha éppen nem használja őket az ember. Könnyen hordozható, ezért ki lehet menni vele a szabadba festeni, lehet

2016. okt. 24. 01:24
 2/4 anonim ***** válasza:

* bocs elszállt, folytatom:

tehát lehet vinni alkotótáborba, bárhova. Leginkább ezt javasolnám.

Az anyaga mindegy. Nekem a fa szimpatikusabb, mint az alumínium, de a célnak mindkettő megfelel. Konkrétan meg kéne nézni közelről az adott állványt, hogy melyik a masszívabb, a képről ez nem jön le. Valószínűleg a drágább termék valamivel jobb minőséget takar.

2016. okt. 24. 01:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem alu van, de nem pont ilyen.Nálam külön van a keresztartó a lábaknál és a fenti rész,ami a képet tartja,de emiatt jóval drágább,mint 12eFt.

Ami nagyon jó benne a fához képest, hogy a lábakat sokkal könnyebb rögzíteni és könnyebb, kisebb szállításkor is. Direkt táborozáshoz vettem. A fát több idő volt felállítani. Egyébként,kis kreativitással erre könnyen tudtok erősíteni vizes tartót vagy kis dobozt festéktartónak stb..

2 kampó kell csupán..

Azért nem mindegy,hogy mennyit kell hajolgatni a tábori munka során:)

2016. okt. 24. 08:56
 4/4 anonim ***** válasza:
Én is a hordozható alumínium állványt választottam, de nem azért, mert táborokba vagy a szabadba járok, hanem mert a szobámon belül sem tudok egy helyen megmaradni, illetve néha albérletet váltok és akkor sokkal könnyebb átvinni. Amit érdemes figyelembe venned, az nem a magassága, hanem a rárögzíthető kép maximális mérete. 80 cm a legtöbb embernek untig elég, bár nekem személy szerint nehéz volt 100+ centiset vadásznom.
2016. okt. 24. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!