Mit gondoltok erről a versről? (lent)
Most kezdtem egy hónapja verseket írni, kritikákat elfogadok, abbol tanulok.Nincs benne metafora,megszemélyesítés stb. Még most akarok úgy elkezdeni verset írni majd.Ez amolyan szabad vers. Mit gondoltok?15/F
Eljövőben az ősz,
Kicsit majd hideg lesz,sőt.
Öltözni majd melegen kell,
Hogy testem ne fázzon majd fel.
A levelek majd sárgullnak,
Aztan majd idővel lehullnak.
Dérbe burkolózik a zöldes,
És megkeményedik a földes.
Az állatok elmentek,
Majd tavasszal jönnek legközelebb.
Miből maradnak ki,
Nem látják az ősz szépségeit.
Előttem az őszi kép,
A fákon sok sárguló levél.
A földön az avar,
Mely kicsi élőlényeket takar.
hangulatos... tanácsaim: írjál naponta naplót, élményeidről, ahogy jön, este pár sort, ha versben jön, úgy, ha prózában úgy, az nagyon fejlesztő, minden nagy író írt naplót.
kis megjegyzés a 3 vsz-hoz: a madarak mennek csak el, jobb lenne itt is jelen idő, vannak olyanok, kik csak aludni bújnak el.. az a két sor megtöri a verset, nem ritmusos
pl. talán jobb: a madarak útra kelnek / tavaszra visszatérnek
"Ez az első vers, ami negatív pontszámot ért el a Pritchard-skálán. De nem magán nevetünk, hanem magával. Nem baj, ha a vers témája egyszerű. Néha a leggyönyörűbb versek a legegyszerűbb dolgokról születnek: mint egy macska. Vagy egy virág, vagy az eső... Bármiről szólhat, ha van mondanivalója. Csak ne legyen semmitmondó."
(Holt költők társasága)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!