Milyen filctollakat ajánlotok?
Figyelt kérdés
elég sokszor rajzolok animékből szereplőket és azon gondolkozom már egy ideje hogy be kéne szereznem valami jó fajta filcet hogy egy kicsit szebben tudjam kiszínezni
Ti milyen márkát/márkákat ajánlotok?
2016. aug. 11. 14:07
1/6 A kérdező kommentje:
ha esetleg érdekel hogy milyen szinten rajzolok akkor szívesen küldök pár képet (csak azért hogy meg tudjátok mondani hogy milyen filceket használjak)
2016. aug. 11. 14:43
2/6 anonim válasza:
Nézz utána a neten, rengeteg videó van youtubeon, ahol a különböző "markereket" bemutatják. Nekem copic van, jó, de nem állítom hogy ez az egyetlen jó. És hát nem a legolcsóbb, főleg ha átmenetes árnyékolást akarsz, a szép végeredményhez rengeteg árnyalatra van szükséged. Egy darab meg 500+ forint...Amúgy elsőre ne vegyél sokat mert lehet nem fpg tetszeni az egész, nem olyan könnyű vele dolgozni ha igazán szép végeredményt akarsz. Ja és szerintem a világosabb színek hasznosabbak, mert lehet őket rétegelni, meg finomabban dolgozni velük, nem úgy mint a sötétebbekkel. Persze van amire kellenek a sötétek, de kezdésnek jobban jársz ha több világosat veszel:)
3/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen utána fogok nézni :)
2016. aug. 12. 00:09
4/6 anonim válasza:
Nekem egy 'stylefile marker' névre hallgató copicnál alacsonyabb árkategóriájú, de nem sokkal rosszabb minőségű dupla végű filceim vannak. Anno a 24db-os készletem olyan 10-12 000 forint közötti áron vettem, ami az ugyan ekkora copic ciao csomaghoz képest jóval olcsóbb volt. Ha elsőre nem szeretnél nagyobb beruházást, anélkül, hogy egyáltalán tudnád szeretsz e filccel dolgozni, akkor érdemes (nem tű végű) stabilo vagy faber castell filcekkel kezdened. Jóval olcsóbbak a profi designereknek készült markereknél és a saját kategóriájukban messze a legjobb minőségűek. kategóriájában nagyon jó minőségűek. Ha pedig szívesen dolgozol filccel, akkor még érdemes kipróbálni az alkohol bázisú ecsetfilceket is. Teljesen más a textúrájuk és máshogy kell őket kezelni, de gyönyörű az eredmény.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen ezt is ki fogom próbálni :)
2016. aug. 12. 09:12
6/6 anonim válasza:
Sose rajongtam a filcért, inkább ceruzás vagyok. De manga-anime rajzaim 98%-a fekete fehér kontúros kézrajzok. Színeset inkább digitálisan csinálok ha kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!