Mi jut eszedbe először a magyar népzenéről és a magyar néptáncról?
Figyelt kérdés
2010. ápr. 18. 13:09
1/24 anonim válasza:
A miénk...magyaroké. Szeretem a népzenét, hisz nem véletlenül mondják azt, hogy sírva(is) vigad a magyar. Gyönyörű a népzenénk. A táncunk sem utolsó. Én népi táncoltam régen, és sajnálom, hogy megszűntek a táncházak. Egy csárdás, vagy a cigányok tánca sztem kifejezi az emberek érzelmét. Lehet mulatni, búslakodni, a magyar énekel, táncol. Szerintem csodálatos.
3/24 anonim válasza:
ÉN :D (több évig táncoltam azért) :D
4/24 A kérdező kommentje:
1.: hova valósi vagy? :) mert a táncházmozgalom miatt elég sok helyen újra (persze nem lehet ugyanolyan mint régen a falukban, de nem is kell, inkább csak annyi hogy úgy szórakozzunk, hogy a magyar zenével és magyar néptáncokkal) felkapták ezt a dolgot, bár főként városokban.
2010. ápr. 18. 13:43
5/24 anonim válasza:
Az, hogy imádom. Pedig nem tudok táncolni, habár nem is szoktam próbálkozni. Ettől függetlenül imádom nézni a néptáncokat (nem csak a magyart) és a népzenénket is. Elsőre nekem Bartók és Kodály ugrott be. Aztán sorra dalok, amiket oviban, suliban tanultunk, meg amiket nap, mint nap hallok innen-onnan, filmekből, rádióból...stb. Szóval szeretem, annak ellenére, hogy 16 éves vagyok. :D
6/24 anonim válasza:
jo hangulat!
palinka!
muzsikas!
palya bea!
igy hirtelen ennyi jutott az eszembe...:)
7/24 A kérdező kommentje:
ezeknek örülök :) többiek?
2010. ápr. 18. 15:52
8/24 anonim válasza:
néptánc-azok a híres táncolós napok:D amiken még táncoltam..xĐ
népzene-azokra táncoltam még annak idején...:P
9/24 A kérdező kommentje:
miért hagytad abba?:)
2010. ápr. 18. 17:49
10/24 anonim válasza:
a citerám:) 2 éve vettem magamnak egyet és elkezdtem magamtól tanulgatni magyar népdalokat ezen a magyar népi hangszeren ami a kedvencem:) 19/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!